Bæredygtigt Landbrugs sejr baner vejen for lodsejere langs Gudenåen

Jordejere langs Danmarks længste vandløb fortsætter kampen mod den manglende vedligeholdelse

vandløb-høj-vandstand

Fire lodsejere langs Gudenåen har bestilt en juridisk vurdering hos et advokatfirma og fortsætter således kampen mod den manglende vedligeholdelse af Danmarks længste vandløb. Og de læner sig vel at mærke op ad gode nyheder fra Aalborg Kommune, som ikke mindst Bæredygtigt Landbrug har stor andel i.

”Vi er klar til at gribe det juridiske våben, fordi kommunerne nægter at tage stilling til helt centrale og konkrete oplysninger i sagen samt tage konsekvensen og forbedre vedligeholdelsen af åen. Vi kan dokumentere, at åens evne til at lede vandet er faldet med seks til ni procent både sommer og vinter i perioden 1980 til 2018. I samme periode er vandstanden i åen steget betragteligt, og vi har været ude for massive oversvømmelser”, fortæller en af lodsejerne, Hans Roost Jensen fra Randers, til Maskinbladet.

En kendelse fra Aalborg Kommune sidste år forpligter den nordjyske hovedstad til at påtage sig ansvaret for ikke at have udført en tilstrækkelig vedligeholdelse af det offentlige vandløb Skovåen. Samtidig har Aalborg Kommune droppet de såkaldte fællesregulativer for de kommunale vandløb i Aalborg – hvilket grundforbedrings-konsulent Kent Morel fra Nakskov har betegnet som intet mindre end et gennembrud for lodsejernes ejendomsret.

”Det her viser, hvor langt man kan komme som landmand og lodsejer ved at stå sammen! Ingen kan nemlig vinde disse kampe alene – men i flok har vi en chance. Og det er ikke bare et par lokale ålav men så sandelig ligeledes Bæredygtigt Landbrugs indsigelser, der har æren for, at denne kamp blev vundet. Der er da også en del BL-medlemmer blandt de berørte lodsejere langs vandløbene”, har Kent Morel tidligere udtalt til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Du kan læse mere om den aktuelle sag i Maskinbladets dækning HER samt læse artiklen om BL’s vigtige sejr i vandløbs-opgøret via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.