BL-næstformand kritiserer L&F’s forlovelse med DN

Forfærdeligt og mærkeligt, lyder det fra Peter Kiær om Landbrug & Fødevarers såkaldte partnerskab med naturfredningsforeningen

peter-kiær-nummer-2

Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, og Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, sad side om side og holdt et fælles indlæg om udtagning af lavbundsjorde, da regeringen i sidste uge holdt en virtuel klimakonference.

Det møder kritik fra Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær, at L&F tilsyneladende bliver ved med at forpligte sig selv til partnerskaber med en forening, der tydeligvis ikke er landbrugets ven.

”At se ham sidde der med landbrugets fjende nummer 1, Maria Reumert Gjerding, hvor de skiftes til at tale. Det forstår jeg intet af. Det er jo helt forfærdeligt. Det er godt nok mærkeligt”, siger Peter Kiær til Effektivt Landbrug.

Han påpeger, at Maria Reumert Gjerding kort forinden på konferencen havde talt for, at husdyrproduktionen i Danmark skal halveres, og op til 500.000 hektar landbrugsjord skal ud af drift.

”Jeg forstår slet ikke behovet hos Landbrug & Fødevarer for at forlove sig med Danmarks Naturfredningsforening, som vil landbruget så meget ondt”, siger Peter Kiær, der i øvrigt kalder forslaget om udtagning af 100.000 hektar for urealistisk.

Søren Søndergaard forklarer sig i artiklen bl.a. med, at landbruget har brug for alliancepartnere. Du kan se hele Effektivt Landbrugs skriv via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.