Vi danskere burde være stolte over husdyrproduktionen herhjemme

Det virker tosset, at regeringen og myndighederne med kostråd og lignende gør, hvad de kan for at bekæmpe den danske animalske sektor på dens hjemmemarked

gris-i-halm

”Det er altså med dyrevelfærden, som det er med klimaindsatsen: Jo større andel af den globale produktion, der ligger i Danmark, desto bedre, fordi vi også her har den mest klimavenlige animalske sektor målt på produceret enhed”.

Sådan skriver Torsten Buhl, direktør for Danske Slagtermestre, i et indlæg på www.altinget.dk.

Han understreger, at vi danskere burde være stolte af danske dyrs vilkår, og at det gælder om at finde balancepunktet mellem dyrevelfærd og produktion. Dyrene skal have det så godt som muligt, uden at det går for meget ud over økonomien, forklarer han – for hvis det tipper for meget til den gode side, vil det gå som i Sverige, hvor produktionen er ødelagt og overladt til lande, hvor dyrene har det værre. Dermed gør man dyrene en bjørnetjeneste.

”Derfor virker det også tosset, at regeringen og myndighederne med kostråd og lignende gør, hvad de kan for at bekæmpe den danske animalske sektor på dens hjemmemarked. Det er skidt for dyrene, og det er skidt for klimaet”, skriver Torsten Buhl.

Du kan se hele indlægget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen