Slutspillet i gang: Endelig penge på vej til minkavlere

De første overførsler fandt sted onsdag – men det trækker stadig ud med de overordnede politiske forhandlinger

penge1000x400

De første – ganske få – minkavlere skulle allerede onsdag have fået nogle af de penge, de er berettiget til. Der er i første omgang tale om den såkaldte timeløn.

”Jeg ved, at mange minkavlere har ventet på de her penge, og jeg er utroligt glad for, at der nu kommer gang i de første overførsler. Der er flere på vej, og jeg kommer fortsat til at presse på for, at minkavlerne så hurtigt som muligt kan få de penge, som de har ret til. Jeg håber også, at mine kolleger i de politiske forhandlinger er lige så interesserede i at få sat det sidste punktum på en aftale, som jeg er, så vi kan få skub i endnu flere udbetalinger”, udtalte fødevareminister Rasmus Prehn i går.

Det skulle dog nærmest kun være en håndfuld eller en halv snes minkavlere, som foreløbig har fået de lovede penge udbetalt.

Og det trækker stadig ud med den overordnede erstatning. Den konservative Per Larsen udtalte onsdag, at han forventer en aftale i løbet af i dag, torsdag, men der lyder lidt anderledes og knap så optimistiske toner fra de øvrige partier.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER samt i Landbrugsavisens omtaler HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen