Så blev landmænd, fiskere og minkavlere glemt igen

Et bæredygtigt landbrug og fiskeri skal baseres på jeres faglighed og dygtighed kombineret med en støttende – og ikke en undergravende – lovgivning

køer-på-mark-tina

Af Knud Nielsen, byråds-, regionsråds- og folketingskandidat for Nye Borgerlige

Statsministeren glimrede i sin nytårstale ved igen at glemme jer landmænd, fiskere og minkavlere til trods for, at jeres erhverv har lidt mere end de fleste og for minkavlernes og de afledte virksomheders vedkommende helt er blevet udslettet.

Til jer var der ingen omtale, ingen tilkendegivelse om undskyldning eller ansvar for den fejlslagne politik, ingen tilsagn om den lovede kompensation. Der var ingenting i statsministerens tale til jer!

Smidt af bussen

Alle de velmenende ord, alle de dybe tanker, alle de tidligere tilsagn om snarlig kompensation, ikke et ord blev det til i nytårstalen om jeres situation fra statsministeren.

Hvis I sidder tilbage med følelsen af at være smidt af bussen eller kørt over af sporvognen, ja så er vi helt enige. I er der, når I kan bruges, og ellers virker det, som om I kun er til besvær, og i heldigste fald kan bruges som prygelknaber.

Gentag gerne demonstrationer

Efterårets demonstrationer i bl.a. København og Aarhus, hvor I fra hele landet demonstrerede mod den uretfærdige behandling, I har fået, bør gentages, så snart det bliver muligt. I skal vise Christiansborg, at I ikke vil affinde jer med de vilkår, som tilbydes.

Der mangler simpelthen forståelse for landbrugets og fiskeriets arbejdsforhold. Det at sidde på et smukt kontor og tænke store tanker om verdens gang er én ting. Det er noget helt andet at være den, der skal efterleve alle reglerne og drive virksomhed efter regler styret af politisk og teoretisk makværk.

Færre regler og mindre bureaukrati

Vi er nødt til at have færre regler, enklere love og mindre bureaukrati, så I landmænd kan bruge tiden på at dyrke jorden og passe jeres dyr, og så fiskerne kan fokusere på at arbejde i stedet for at bekymre sig om videoovervågning af deres private arbejdsplads.

Der skal være lovbunden garanti om lige konkurrenceforhold, således at jeres dygtighed og arbejdsomhed giver jer de fordele, som I så dygtigt skaber.

Kun igennem lavere skatter og færre tilskud finder vi det rigtige niveau for prissætningen af jeres produkter, så I kan leve af jeres produktion uden søvnløse nætter.

Jeres idéer er velkomne

Jeres gode idéer skal være med til at skabe bedre muligheder for øget produktion til gavn for jer og hele samfundet.

Nye Borgerlige vil arbejde for og støtte fuldt op om et bæredygtigt landbrug og fiskeri, som er baseret på jeres faglighed og dygtighed kombineret med en støttende – og ikke en undergravende – lovgivning, så vi sammen kan udvikle landbrug og fiskeri frem for at afvikle en god og sund forretning.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til pressen. Skribenten har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Så blev landmænd, fiskere og minkavlere glemt igen”

  1. Ny Borgerlige er ude og skaffe stemmer, ved at plædere for at landbrug og fiskere ikke skal holdes i ørerne og at de bedst selv ved hvordan tingene skal gøres. Ny Borgelige ser gerne vi vender tilbage til 1950erne miljømæssige lovløshed, så hele landet drukner i lort med en kortvarig fortjeneste til omtalte erhverv. Gid de aldrig for vind i deres sejl…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen