Regeringen skal ikke bestemme, hvad vi spiser!

Hvis politikerne vil moralisere over vores kostvaner, kan de gøre det for egne penge eller på deres Facebook-profiler – skriver Nye Borgerliges ordfører

beet2-1000x400

Af Peter Seier Christensen, landbrugsordfører (Nye Borgerlige)

Som startskud på året har regeringen opdateret de officielle kostråd.

Denne gang har man valgt at basere en kostplan på, hvad der er godt for klimaet. Umiddelbart forekommer det at være en lidt besynderlig tilgang til kostråd at blande politik ind i det. Men for de klimafikserede er der ingen grænser for, hvad der skal underlægge sig klimadagsordenen.

Fremover opfordres danskerne nu til at spise væsentligt mindre kød, mindre fedt, mere fuldkorn, flere bælgfrugter og flere grøntsager. Det kan klimaet nemlig lide, at vi spiser.

Formynderi betalt af skatteyderne

Lanceringen af disse nye kostråd skal angiveligt understøtte regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 %. Og projektet skal – i bedste socialdemokratiske stil – promoveres i offentligheden på skatteydernes regning.

Det er vi i Nye Borgerlige stærkt imod. Formynderisk politik skal ikke blandes sammen med sundhedsfaglige hensyn i forhold til kost, og det skal slet ikke regulere danskernes kostvaner gennem kampagner betalt af danske skatteydere.

Hvis politikerne vil moralisere over vores kostvaner, kan de gøre det for egne penge eller på deres Facebook-profiler.

Politikerne skal bestemme mindre

I Nye Borgerlige synes vi i det hele taget, at politikerne har fået alt for meget at skulle have sagt om alt for mange emner – nu også noget så basalt og for politikerne uvedkommende som vores kostvaner. Politikerne skal bestemme mindre og danskerne mere selv.

Hvis danskerne har lyst til at spise et lækkert aftenmåltid med kød på daglig basis, f.eks. stegt flæsk med persillesovs eller bøffer og flødekartofler, skal de naturligvis have lov til det, uden at regeringen kommer og belærer dem om sunde og klimaneutrale spisevaner.

(Indlægget har også været bragt på partiet Nye Borgerliges blog, du kan se originalversionen HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Danske Slagtermestre kritiserede også forleden regeringens opfordring om at fravælge gode, danske kødprodukter – dét indlæg kan du læse mere om i linket HER).

2 kommentarer til “Regeringen skal ikke bestemme, hvad vi spiser!”

 1. Jeg føler ikke, at regeringen og dens støtter har noget tilovers for landbruget.

  Jeg vil foreslå, at I melder pas, og opgiver kampen. I vil tabe altid, der er ingen stemmer i landbruget mere. Sørgeligt, at et så godt erhverv skal lide døden, men nettet strammes om jer med alle de tiltage, der varsles.

  Så hvis 50% af landbruget går konkurs får regeringen og samfundet et stort problem. Det kan regeringen og samfundet ikke overleve.
  I bruger surt tjente penge til at kæmpe imod vindmøller. Så sadel om og erklær jeg kollektiv konkurs. i har ikke en værdi tilværelse. I vil da blive ansat som medhjælper, og kan kræve en værdig løn, og kun 37 timer om ugen ellers merarbejdsbetaling.

  Se alle de landmænd der knokler fra tidlig morgen til sent aften 7 dage om ugen og 365 dage om året, ikke har til et rugbrød uden de skal spørge banken. Det er ikke værdigt!!!!
  For slet ikke at tale om dem, der har malkekvæg, de skal malkes mindst 2 x om dagen i 365 dage, og når så mekanikken svigter, skal de arbejde med psyken samtidig.
  Det er bare ikke værdigt at tilbyde landbruget disse forhold.

  Jeg lider med jer. Godt at jeg stoppede og hængte malkemaskinerne op den 1. november 1964 – efter 4 år som fodermester – 25 år gammel med en kontrolassistent eksamen i svin og kvæg fra Store Restrup Husmandsskole med 7 års skolegang. Startede skolegangen igen, og blev civilingeniør. Dog er mit hjerte ved landbruget, men I bestemmer ikke noget – kun trusler om store bøder, hvis ikke I bruger uforholdsmæssigt meget tid på papirarbejde, som I ikke kan klare og må overlade til jeres konsulenter, der tjener langt mere i timen end I gør.

  Landbruget i dag en industri – ikke et landbrug –

  Så stræk våben og giv op. De “frelste” bestemmer alt for meget – de har aldrig haft lort under neglene, men de har tid til at nedgøre landbruget diverse steder.

 2. Oksekød er i vid udstrækning blot et spildprodukt fra mejerisektorens mælke- og osteproduktion.

  Lad os dog slagte alle køerne i en fart, og købe mælken og osten fra England. Så nedbringer vi Danmarks og EUs co2-udledning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.