Regeringen skal ikke bestemme, hvad vi spiser!

Hvis politikerne vil moralisere over vores kostvaner, kan de gøre det for egne penge eller på deres Facebook-profiler – skriver Nye Borgerliges ordfører

beet2-1000x400

Af Peter Seier Christensen, landbrugsordfører (Nye Borgerlige)

Som startskud på året har regeringen opdateret de officielle kostråd.

Denne gang har man valgt at basere en kostplan på, hvad der er godt for klimaet. Umiddelbart forekommer det at være en lidt besynderlig tilgang til kostråd at blande politik ind i det. Men for de klimafikserede er der ingen grænser for, hvad der skal underlægge sig klimadagsordenen.

Fremover opfordres danskerne nu til at spise væsentligt mindre kød, mindre fedt, mere fuldkorn, flere bælgfrugter og flere grøntsager. Det kan klimaet nemlig lide, at vi spiser.

Formynderi betalt af skatteyderne

Lanceringen af disse nye kostråd skal angiveligt understøtte regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 %. Og projektet skal – i bedste socialdemokratiske stil – promoveres i offentligheden på skatteydernes regning.

Det er vi i Nye Borgerlige stærkt imod. Formynderisk politik skal ikke blandes sammen med sundhedsfaglige hensyn i forhold til kost, og det skal slet ikke regulere danskernes kostvaner gennem kampagner betalt af danske skatteydere.

Hvis politikerne vil moralisere over vores kostvaner, kan de gøre det for egne penge eller på deres Facebook-profiler.

Politikerne skal bestemme mindre

I Nye Borgerlige synes vi i det hele taget, at politikerne har fået alt for meget at skulle have sagt om alt for mange emner – nu også noget så basalt og for politikerne uvedkommende som vores kostvaner. Politikerne skal bestemme mindre og danskerne mere selv.

Hvis danskerne har lyst til at spise et lækkert aftenmåltid med kød på daglig basis, f.eks. stegt flæsk med persillesovs eller bøffer og flødekartofler, skal de naturligvis have lov til det, uden at regeringen kommer og belærer dem om sunde og klimaneutrale spisevaner.

(Indlægget har også været bragt på partiet Nye Borgerliges blog, du kan se originalversionen HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Danske Slagtermestre kritiserede også forleden regeringens opfordring om at fravælge gode, danske kødprodukter – dét indlæg kan du læse mere om i linket HER).

Scroll to Top