Minkavlere raser over manglende udbetaling

Også de regionale tv-stationer interesserer sig nu for regeringens nølen med at udbetale erstatning til minkavlerne

Hanne Møller Kristensen - Minkavler

Nu er det ikke længere kun Bæredygtigt Landbrug samt landbrugspressen og borgerlige politikere, som interesserer sig for de (nu forhenværende) danske minkavleres manglende erstatning.

Medierne bredt set har det seneste døgn sat fokus på emnet – og især de jyske, regionale tv-stationer i TV2-regi fortæller om de menneskelige konsekvenser.

Løftebrud af ministeren

På TV Syd beretter minkavlernes formand Tage Pedersen, at der er tale om intet mindre end et kæmpe løftebrud fra den nye fødevareminister Rasmus Prehn, hvis der ikke som lovet udbetales aconto-beløb til minkavlerne for aflivninger af deres besætninger. Dét kan du se mere om i linket HER.

TV2 Nord fortæller om Frederikshavn-minkavleren John Haugaard, som endnu ikke har set én krone for minkaflivningerne, selv om han har et tocifret millionbeløb til gode – dét kan du læse mere om HER.

Også i TV Midtvest revses penge-processen – læs mere om det HER.

Arbejde udført – men ingen betaling

Til Landbrugsavisen udtaler Tage Pedersen:

”Vi gik ud fra, at når vi var færdige med arbejdet, så skulle vi have pengene. Vi blev færdige, men vi har ikke fået nogen af pengene”.

Se dén artikel HER.

Der er også en nyhed på TV2’s hjemmeside om samme problematik – se HER.

Også andre nyheder om “minkgate”

Derudover kan nævnes, at mink-mutationen ifølge Statens Serum Institut ser ud til at være uddød – det er Landbrugsavisen, der har dén historie, se HER.

Og så er det usandsynligt, at fugle har spredt smitten mellem minkfarmene, læs Maskinbladets artikel HER.

I øvrigt skulle der ikke – hvis man skal tro flere styrelser – være nogen akut miljørisiko forbundet med den omstridte minkgrav ved Boutrup Sø. Det kan du læse om i Effektivt Landbrug HER, Landbrugsavisen HER samt i Maskinbladet via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.