Måske penge på vej til minkavlerne i løbet af få dage

Acontobeløb kan snart udbetales, lyder det fra minister – og EU skulle da også for længst have godkendt proceduren

eu-flag

”Acontobeløb for aflønningen for at have slået minkene ned kan vi udbetale i løbet af januar. Og forhåbentlig allerede i næste uge”.

Sådan lød det i weekenden fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) til Avisen Danmark. I de kommende dage genoptages reelle politiske forhandlinger om en erstatningsmodel, og Fødevarestyrelsen bekræfter, at man kan starte udbetalingerne i løbet af meget kort tid.

Læs mere på Avisen Danmarks hjemmeside HER og på Maskinbladets hjemmeside HER.

Forklaringen om, at udbetalingerne trækker ud, blandt andet fordi det først skal godkendes i EU-systemet med hensyn til EU-regler om statsstøtte, holder da heller ikke.

”Det er helt grotesk, når Mette Frederiksen bliver spurgt til erstatning til minkavlerne på et pressemøde, og hun så siger, at det først skal over EU. For vi har fået bekræftet, at EU har godkendt den måde, det skal foregå på. Så det passer simpelthen ikke, hvad hun står og siger på det pressemøde”, siger Lise Bech (DF) til Effektivt Landbrug.

Dén historie kan du læse HER.

Diverse jyske borgmestre er fortørnet over den manglende udbetaling til minkavlerne i deres respektive kommuner. De har skrevet et brev til regeringen, hvor man opfordrer til at betale regningen hurtigst muligt – se mere i Viborg Stifts Folkeblad HER.

Ministeren med det oprindelige ansvar for minkforhandlingerne – det er erhvervsminister Simon Kollerup – er nu officielt gået på sygeorlov. Se HER og HER.

Og så har Avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding skrevet en analyse, hvor han fortæller, hvorfor erstatningerne har ladet vente på sig – læs den via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Måske penge på vej til minkavlerne i løbet af få dage”

  1. Hei,
    Etter COVID-19-epidemien tilbyr strukturen vår lån til enkeltpersoner og bedrifter for å hjelpe dem i deres nye økonomiske bedring. Vi gir individuelle lån med en rente på 2%. Vi kan gi deg et lån for å kjøpe en traktor eller land, slik at du kan drive med jordbruk, handel, investering eller annen virksomhet du ønsker. Kontakt oss direkte via e-post: sduplens@gmail.com
    Hjertelig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.