Ingen pesticidrester i korn til fødevarer

Forsøg bekræfter, at der ikke er rester af planteværnsmidler i konventionelt dyrkede fødevarer, når anbefalet dosis samt sprøjtefrister overholdes

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Påstår en eller anden, at der er pesticidrester i konventionelt landbrugs kornprodukter – så har du nu dokumentation for, at påstanden ikke holder vand.

Avisen Effektivt Landbrug beskriver således, hvordan nye forsøg bekræfter, at der ikke er rester af planteværnsmidler i korn til fødevarer.

Ikke engang de sene svampe-sprøjtninger til beskyttelse af aks og faneblad efterlader nogen som helst målbare rester af pesticider i brødkorn, maltbyg eller grynhavre.

”Konklusionen af analyse og forsøgsafprøvning af pesticidrestfri dyrkning af brødhvede, brødrug, maltbyg og grynhavre viser, at der ikke er grund til at ændre praksis i anvendelsen af pesticider til svampebekæmpelse. Den i dag anvendte anbefaling sikrer minimal risiko for pesticidrester i de høstede afgrøder, når anbefalede doser og sprøjtefrister overholdes”, lyder det fra Seges.

Du kan læse hele artiklen i Effektivt Landbrug via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top