Der er håb for klimapolitikken

Selveste statsministeren taler nu om, at vi ikke bør presse landbrugsproduktionen til lande med et større klimaaftryk

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Bæredygtigt Landbrug har sagt det igen og igen, og nu siges det også af den mest magtfulde politiker i kongeriget:

Lad nu være med at overregulere dansk landbrug med klimakrav, der bare risikerer at flytte fødevareproduktionen til lande, hvor klimabelastningen er større.

Statsminister Mette Frederiksen forsvarede således dansk landbrug, da hun i tirsdagens partilederdebat i Folketinget svarede på et kritisk spørgsmål fra SF’s partileder Pia Olsen Dyhr om landbrugets CO2-udledning.

”Vi skal være ambitiøse på klimadagsordenen og dansk landbrugs bidrag til en 70 procents målsætning, men vi skal gøre det på en måde, hvor vi ikke giver landbruget en unødvendig belastning, hvad angår arbejdspladser, deres mulighed for at udvikle sig og fastholde produktionen i Danmark”, lød det fra statsministeren.

”Hvis vi gør det her på en forkert måde, så risikerer vi bare, at landbrugsproduktionen lukker ned her, for så at starte et andet sted, hvor klimabelastningen er højere, og miljøbelastningen givet også er meget, meget højere, end den er i dag i Danmark”, tilføjede Mette Frederiksen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen