Dansk drikkevand har stadig den bedste kvalitet

Miljøstyrelsen fortæller igen om kvalitetskrav, der er overholdt i stort set samtlige analyserede prøver

Vand glas

Det rene drikkevand findes som bekendt under den danske landmands marker – og landmanden kan såmænd fortsat prale af at passe godt på drikkevandet. Der er da heller ingen drikkevandsboringer, der nogensinde er blevet lukket som følge af moderne planteværnsmidler brugt på marken.

Når landets store vandforsyninger sender drikkevand ud til forbrugerne, så lever vandet således i langt de fleste tilfælde op til kvalitetskravene. For de fleste kemiske og mikrobiologiske parametre er kvalitetskravet overholdt i 100 procent eller næsten 100 procent af de analyserede prøver.

Det fremgår af Miljøstyrelsens nye rapport om kvaliteten af det danske drikkevand leveret fra de store vandværker, der leverer mere end 1.000 kubikmeter vand om dagen. Rapporten dækker perioden 2017-2019 og er indberettet til EU.

Andelen af analyser, der overholder kvalitetskravet, er overordnet på samme niveau som ved den foregående indberetningsperiode 2014-2016.

Du kan se mere i Maskinbladets omtale af den nye rapport HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.