Veganerpartiets leder idømt betinget fængsel

Henrik Vindfeldt har fået dom for ulovlig indtrængen hos svineproducent og risikerer også at skulle punge ud i civilt søgsmål

grisestald

Ikke alle mennesker har respekt for grundlovens paragraf om ejendomsrettens ukrænkelighed.

Veganerpartiets leder Henrik Vindfeldt brød i maj sidste år ind på en svinefarm på Falster. Her optog han ”døde grise på gårdspladsen” og ”svin smurt ind i afføring lukket inde i trange indelukker”, fordi han ville sætte fokus på ”manglende dyrevelfærd”. Onsdag eftermiddag blev han ved Retten i Nykøbing Falster idømt 30 dages betinget fængsel for ulovlig indtrængen.

Henrik Vindfeldt er kendt for sine mildest talt skarpe holdninger til dansk kødproduktion og har flere gange været i både radio- og tv-debatter med repræsentanter for Bæredygtigt Landbrug. Han har anket dommen til landsretten.

Partilederen risikerer også at skulle punge ud til svineproducenten fra Falster, som i et civilt søgsmål forlanger i underkanten af en halv mio. kr. for økonomisk tab eller risiko for selvsamme.

Du kan læse mere i TV2’s dækning af sagen HER samt i henholdsvis Maskinbladets og Effektivt Landbrugs omtaler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen