Veganerpartiets leder idømt betinget fængsel

Henrik Vindfeldt har fået dom for ulovlig indtrængen hos svineproducent og risikerer også at skulle punge ud i civilt søgsmål

grisestald

Ikke alle mennesker har respekt for grundlovens paragraf om ejendomsrettens ukrænkelighed.

Veganerpartiets leder Henrik Vindfeldt brød i maj sidste år ind på en svinefarm på Falster. Her optog han ”døde grise på gårdspladsen” og ”svin smurt ind i afføring lukket inde i trange indelukker”, fordi han ville sætte fokus på ”manglende dyrevelfærd”. Onsdag eftermiddag blev han ved Retten i Nykøbing Falster idømt 30 dages betinget fængsel for ulovlig indtrængen.

Henrik Vindfeldt er kendt for sine mildest talt skarpe holdninger til dansk kødproduktion og har flere gange været i både radio- og tv-debatter med repræsentanter for Bæredygtigt Landbrug. Han har anket dommen til landsretten.

Partilederen risikerer også at skulle punge ud til svineproducenten fra Falster, som i et civilt søgsmål forlanger i underkanten af en halv mio. kr. for økonomisk tab eller risiko for selvsamme.

Du kan læse mere i TV2’s dækning af sagen HER samt i henholdsvis Maskinbladets og Effektivt Landbrugs omtaler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Veganerpartiets leder idømt betinget fængsel”

  1. Han ville jo blot dokumentere at den omtalte svine avler, ikke havde respekt for loven vedrørende dyrevelfærd. Hvilket han også gjorde.
    Frygtelig at Danmark som samfund ikke er mere interesseret i dyrs velbefindende og frygteligt at landbrug og fødevare synes at de forhold der blev dokumenteret, er fornuftigd forhold.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.