Uanstændigt at påstå, at spildevand kun udgør 10 procent af belastningen til vandmiljøet

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen kritiserer i Effektivt Landbrug melding fra miljøminister Lea Wermelin

spildevand

”I dag står spildevand for 10 procent af de samlede udledninger”.

Sådan lød det forleden fra miljøminister Lea Wermelin (S) på en konference. Men Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen mener, at ministeren fuldstændig overser udledningen af fosfor til vandmiljøet.

”Vi hører det igen og igen, at spildevand kun står for 10 procent af udledningen til vandmiljøet (og landbruget for cirka 60 procent, red.). Men de glemmer fosforbelastningen, og de glemmer årstidsvariationen. Jeg synes simpelthen, at det er uanstændigt”, udtaler Jørgen Evald Jensen til Effektivt Landbrug.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen