Statsministeren under lup i gransknings-kommissionen

Mette Frederiksens rolle er det centrale fokuspunkt for kommissionen, der skal undersøge minkskandalen

lup1000

Statsminister Mette Frederiksen får lejlighed til – og bliver om nødvendigt presset til – at forklare sig, når den såkaldte gransknings-kommission fra april og højest et år frem skal finde hoved og hale i ”minkgate”. Det fremgår af det kommissorium, som Folketinget har vedtaget.

”Med dette kommissorium nedsættes en granskningskommission til at undersøge og redegøre for relevante myndigheders og ministres, herunder statsministerens og Statsministeriets, handlinger og involvering i tilknytning til beslutningen i november 2020 om, at alle mink i Danmark skulle aflives straks”, lyder det.

Du kan læse mere i Danmarks Radios dækning HER, mens også landbrugspressen naturligvis beskæftiger sig med sagen – læs henholdsvis Landbrugsavisens og Maskinbladets artikler HER og HER.

Den nye omdiskuterede minklov – der forbyder hold af mink i Danmark frem til udgangen af 2021 – blev vedtaget mandag. Den kan du læse mere om HER, HER og HER.

Retsudvalget kritiserer justitsminister Nick Hækkerup for ikke længere at ville udtale sig om skandalen – se HER.

Og endelig kan anbefales et interview i Landbrugsavisen – hvor en landmand, som er nabo til en kæmpe minkgrav ved Holstebro, er utryg ved, at minkene først graves op til maj. Læs dén artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.