Statsministeren fjernstyrede fødevareministeren

En kommissionsundersøgelse af ”minkgate” er rykket tættere på efter den forgangne weekends afsløringer i B.T.

christiansborg-i-fuld-figur1000

Fødevareminister Mogens Jensen måtte som bekendt forlade sit job som følge af skandalen omkring den ulovlige minkaflivningsordre. Men spørgsmålet er, om det egentlige ansvar bør placeres i det fineste af alle ministerier.

Avisen B.T. afslørede i weekenden, at Statsministeriet i realiteten styrede Mogens Jensens hånd gennem forløbet. Det viser fortrolige mails i sagen. Du kan læse mere i B.T.’s artikel HER samt i Maskinbladets dækning HER.

Det Radikale Venstre overvejer ifølge eget udsagn nu ”det tungeste skyts” – hvilket vil sige en egentlig kommissionsundersøgelse af sagen – efter de nylige afsløringer. Dét kan du læse mere om HER. Statsminister Mette Frederiksen er også allerede af Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl blevet kaldt i samråd i sagen, se mere HER. Nettet strammes om statsministeren, hvis man skal tro B.T.’s kommentator Henrik Qvortrup, se HER.

Af øvrige ”minkgate”-nyheder kan nævnes, at det trækker ud med erstatning til de hårdt ramte minkavlere, se HER og HER. Der er mere om Forsvarets rolle i sagen HER. Og så får minkgravene ved Nr. Felding udenfor Holstebro i dag, mandag, besøg af miljøminister Lea Wermelin – læs mere i artiklen HER.

Desuden er 8.000 tons døde mink blevet pist væk – og dét mysterium arbejder partiet Venstre på at opklare, se mere HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.