Rigspolitiet ville gribe ind overfor traktor-demonstrationer

Arrangører mener, at politiet handlede politisk for at underløbe de historiske demonstrationer i november

Lars Boje Mathiesen

Den øverste myndighed i dansk politi – Rigspolitiet – forsøgte at forhindre traktorer i at nå frem til de historiske demonstrationer i København og Aarhus den 21. november i år.

Det afslører Berlingske, der via aktindsigt har læst dokumenter i sagen.

”Det vidner om, at kræfter helt i toppen af politiet forsøgte at ryste og stoppe os. Jeg mener i hvert fald, at de tilsidesatte sund fornuft og ledte efter bremseklodser, som de kunne stille op på vejene, så vi ikke skulle nå frem til Aarhus og København”, fortæller Knud Jeppesen – som er æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug og en af ildsjælene i gruppen Oprør fra landet, der arrangerede de to demonstrationer.

Abonnenter af Berlingske kan læse mere i artiklen HER.

Hvis du trænger til at få genopfrisket indtrykket af og stemningen fra de to demonstrationer, kan du læse mere om begivenheden i artiklen HER.

Demonstrationerne i Aarhus og København den 21. november var jo i dén grad en udløber af de ulovlige masseaflivninger af mink i Danmark – og dén handling bliver ved med at kaste nyheder af sig, ikke mindst i landbrugspressen.

Effektivt Landbrug kan således berette, hvordan jobportalen Jobstafet.dk nu forsøger at skaffe job til de tidligere minkavlere andre steder i landbruget – læs dén historie HER.

Også Landbrugsavisen følger op på det sorteste år for minkerhvervet nogensinde. Du kan HER læse om, hvordan de sidste skind blev de bedste nogensinde – mens den medhjælpende hustru på Båstrup Mink, Helle Jakobsen, HER gør status over et erhvervs forfald. Danmark skal ikke glemme, hvad vi har været igennem, som hun siger.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.