Regering belastes af nyt dokument i minksagen

Hvad vidste regeringens ministre om den ulovlige aflivningsordre? B.T. har nye afsløringer i sagen…

mette-1

”Det er uforståeligt, hvorfor de alligevel sender brevet ud til minkavlerne, når de ved, der mangler lovhjemmel”.

Sådan siger professor Sten Bønsing fra Juridisk Institut ved Aalborg Universitet efter dagens afsløringer i avisen B.T. Her rejser endnu et lækket dokument på ny spørgsmål om, hvad regeringens ministre vidste om den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

”Det her viser helt nye informationer om, hvad fødevareministeren har vidst og på hvilket tidspunkt. Det står klart, at hele ledelsen i departementet, inklusive ministeren, allerede fredag eftermiddag ved, at der er et problem med manglende hjemmel”, lyder det fra Sten Bønsing.

Du kan læse hele historien via linket HER samt B.T.’s leder om sagen HER.

En topembedsmand mener i øvrigt, at der var lovhjemmel til at aflive alle minkene – ikke alle hans juridiske ekspertkolleger er dog enige. Abonnenter af Politiken kan se historien HER, ligesom Landbrugsavisen skriver om dén vinkel HER.

Derudover kan anbefales et skriv fra Bæredygtigt Landbrugs tidligere bestyrelsesmedlem Jens Iversen – som i Effektivt Landbrug spørger, om Mette Frederiksen har fortjent bedre behandling end den, som hendes undersåtter udsættes for, når de begår lovbrud? Se dét indlæg HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.