”Oprør fra landet” vil markere grundlovsbrud hver lørdag

Store demonstrationer i København og Aarhus bliver fulgt op af en rullende grundlov i 55 byer over hele Danmark

demo-3

Græsrodsorganisationen ”Oprør fra landet” – der også har flere aktive fra Bæredygtigt Landbrug i styregruppen – følger nu op på forrige weekends store demonstrationer i København og Aarhus. Her hyldede både landmænd, fiskere, andre erhvervsdrivende samt øvrige danskere Grundloven, bl.a. med baggrund i den ulovlige minkaflivningsordre.

Opfølgningen består af happenings i 55 byer over hele Danmark hver eneste lørdag til og med 2021.

”Grundloven er sat på hjul og vil blive fragtet fra by til by, hvor der er uddeling af grundlovshæfter til danskerne lørdag mellem 12 og 14 – derefter et optog af køretøjer, der fører Grundloven videre til næste by”, lyder det fra oprørsgruppen.

”Vi fortsætter demonstrationen hver uge – indtil politikerne nedsætter en undersøgelses-kommission, og det samarbejdende folkestyre er tilbage”, tilføjes det.

Førstkommende lørdag gælder det Rådhuspladsen i København, hvorefter optoget kører til Kronborg i Helsingør, hvor Holger Danske skal vækkes.

Man kan melde sig som del af kortegen, der ruller Grundloven til næste by, på hjemmesiden www.folkelighed.dk/tilmeld. Man kan også melde sig som formand i sin by på www.folkelighed.dk/formand. Se eventuelt mere på www.folkelighed.dk.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “”Oprør fra landet” vil markere grundlovsbrud hver lørdag”

  1. Poul Evald Hansen

    Skal vi ikke også mindes landbrugets omfattende naturødelæggelser og den foreløbige afslutning af det legaliserede dyreplageri, som minkavl er udtryk for?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.