Når myndighederne begår fejl, er der altid hundredvis af undskyldninger…

Den enkelte minkavler derimod var blevet straffet hårdt for den samme forseelse – og minkene burde i øvrigt øjeblikkeligt graves op eller brændes, skriver DF-politikeren Knud N. Mathiesen

skyer

Af Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem, Aarhus Kommune (Dansk Folkeparti), Brabrand

Det vil være ganske uforsvarligt at vente et halvt år med at grave minkene op, som der er blevet udmeldt.

Det skal være så hurtigt som muligt, inden minkene begynder at gå i forrådnelse, så kan det blive svært at opgrave dem – uden forureningsmæssige konsekvenser.

Her ser vi et tydeligt eksempel på, at når vores myndigheder begår fejl, er der altid hundredvis af undskyldninger. Havde det været den enkelte minkavler, som havde begravet mink, måske på grund af sygdom i minkbestanden, havde helvede været løs fra myndighedernes side, som formentlig var endt med store bøder til den enkelte minkavler, hvis ikke han havde overholdt gældende retningslinjer.

Bøder til de ansvarlige

Det ser vi jo tydelige eksempler på i landbruget – hvis ikke de får fjernet et dødt dyr omgående, vanker der bøder.

Nej, nu skal vi havde gravet de døde mink op omgående, ellers må der vanke bøder til dem, som har haft ansvaret for denne katastrofe. Og så er det ligegyldigt, hvem de er, de skal også fjernes fra deres embede, for det er formentlig embedsmænd eller lignende. Er det ministre, må de gå af.

Vi står måske over for en kæmpe forurening, som ingen har styr på, og hvad kan det ikke indebære, hvis ikke man vil grave dem op her og nu, en forurening af grundvandet som kan vare ved i mange år.

Sundhedsforsvarlig afbrænding?

Kan løsningen være at afbrænde minkene på stedet? Det vil give god mening og er formentlig både mere sundhedsrigtigt og langt billigere. Det skal selvfølgelig være med ekspertise fra både brandvæsen og militæret, som har været brugt før i denne her minkskandale.

Der skal også være sundhedsekspertise til stede. En afbrænding på stedet i minkgravene vil formentlig ikke være nær så sundhedsfarlig som mange andre løsninger, og kun overfladejorden skal fjernes ned til minkene, så minkene kan overhældes med desinfektionsmiddel samt en brændbar væske.

Kom i gang

Evt. kan man tilsætte halm, træ eller andet brændbart for at holde gang i afbrændingen i længere tid.

Men det er jeg overbevist om, at militæret og brandvæsen ved rigtig meget om.

Og lad os så komme i gang.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse Fredericia Dagblads netversion via linket HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.