Glyphosat udgør tydeligvis ingen risiko for drikkevandet

Pesticidbranchen kommenterer årets Novana-rapport og glæder sig i øvrigt over, at den restriktive godkendelsesproces i Danmark virker

marksprøjte-foto-hardi.dk

Den nyeste Novana-rapport om miljøets tilstand i Danmark viser bl.a., at den restriktive godkendelsesproces for pesticider i Danmark virker, og at danske landmænd overordnet har et ansvarligt brug.

Det glæder Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for danske pesticid-importører og -producenter – der også hæfter sig ved rapportens frifindelse af Roundup-aktivstoffet glyphosat.

Til trods for at glyphosat i mere end 40 år har været bredt anvendt i dansk landbrug, påvises stoffet i vandværksboringer alene i ét indtag og under kravværdien i 2019.

”Glyphosat er fra flere sider et udskældt stof grundet den mængde, det anvendes i. Derfor er det meget tilfredsstillende at se, at stoffet ikke udgør en risiko for drikkevandet”, siger Dansk Planteværns direktør Tanja Andersen.

Du kan læse mere på Dansk Planteværns hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Glyphosat udgør tydeligvis ingen risiko for drikkevandet”

  1. Poul Evald Hansen

    Jo de gør det. Når glyphosat når ned til iltfri (anaerobe) lag bliver nedbrydningen lang langsommere. Men det vigtigste er, at glyphosat er den væsentligste agent i forringelsen af biodiversiteten i det åbne land, fordi den fjerner fødekilderne for en lang række dyr i og med at de udrydder en lang række vilde planter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.