Gælder loven ikke for staten?

Der er så meget, borgerne ikke må - men som myndighederne selv ser igennem fingre med, skriver et af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer

Peter Rosendal ved mejetærsker 2

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup, Kolding

Selv i en tidsalder med fokus på ligestilling kan lighed for loven have trange kår:

Det er fuldt fortjent, som landets sundhedspersonale har høstet påskønnelse for den utroligt flotte indsats i tiden med covid-19. Der mangler dog i dén grad anerkendelse til det private erhvervsliv og de ofre, som selvstændige virksomheder har måttet acceptere under krisen.

Da det meste af landet blev lukket ned i foråret (vi andre fortsatte faktisk med at producere fødevarer), fik de offentligt ansatte stadig fuld løn, mens resten af landet bare havde at udvise samfundssind. Jo, der blev etableret støttepakker – men ingen, der gav fuld erstatning for de store indgreb.

Hvis nogen har vist samfundssind, må det være verdens bedste pelsdyravlere, den danske minkbranche – der har eksporteret for milliarder og i øvrigt formåede at forarbejde madspild til minkskind, fordi fiske- og slagteaffaldet ikke kan bruges til så meget andet. Det er sådanne succeshistorier, idealistiske politikere normalt søger med lys og lygte efter.

Minkavlerne har været samarbejdsvillige hele vejen igennem, selv om deres erhverv og eksistensgrundlag med politiets og hærens hjælp blev slagtet på ulovlig vis. Ugerningerne står i kø, når det gælder overtrædelse af Grundloven, dyremishandlinger i forbindelse med aflivningerne, manglende miljøgodkendelse af minkgravene osv. Minkavlerne tyede ikke til selvtægt men adlød – se, dét må være samfundssind!

Borgere må ikke misrøgte dyr, offentlige styrelser gør det.

Borgere må ikke tilsidesætte miljøet, offentlige myndigheder er ligeglade med reglerne.

Borgere må ikke bryde Grundloven, regeringen må gerne.

Gælder loven ikke for staten?

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse medier, du kan eksempelvis læse JydskeVestkystens udgave HER, Viborg Stifts Folkeblads tekst HER samt Effektivt Landbrugs hjemmesideversion via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.