Eksperter blev ikke inddraget i aflivnings-beslutning

Det kan være på kant med EU-loven, at fagfolk blev holdt udenfor regeringens beslutning, lyder det

eu-flag

”For at håndtere en epidemi blandt dyr, bliver man nødt til at have en holistisk tilgang til det og samle folk med forskellige faglige og praktiske indsigter og diskutere risikoen og mulige løsninger. Mig bekendt har det manglet i denne sammenhæng”.

Sådan lyder det fra Lars Erik Larsen, professor ved Veterinær Institut på Københavns Universitet, i en artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift – hvor man behandler beslutningen om total-aflivning af danske mink – og ikke mindst den vinkel, at eksperterne i dén forbindelse blev sat udenfor døren. At fagfolkene ikke blev inddraget, er muligvis på kant med EU-loven, hedder det.

Du kan læse hele artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen