Bonnesen: Danske miljømyndigheder bør lære af Sverige

Venstres landbrugsordfører er træt af den ”jagende, negative linje”, der præger reguleringen i Danmark

bonnesen

”Jeg hæfter mig ved, at de svenske myndigheder tydeligvis har et bedre tillidsbaseret og velfungerende samarbejde mellem den enkelte landmand og myndighederne. Herhjemme i Danmark bliver der kørt en jagende, negativ linje, hvor der hele tiden sættes nye krav op til landmanden, der belaster hans hverdag”.

Sådan lyder det fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen – ovenpå en artikelserie i avisen Effektivt Landbrug, der de seneste dage har beskrevet en (ganske anden) landbrugsregulering på den anden side af Øresund.

Venstre-ordføreren vil nu – med udgangspunkt i Effektivt Landbrugs artikler om den svenske miljøregulering – rejse en forespørgsel over for fødevareminister Rasmus Prehn om en revurdering af metoden fra de danske myndigheder set ud fra de positive svenske erfaringer. Bæredygtigt Landbrug har også gentagne gange bedt de danske miljø- og fødevarepolitikere om at skele til netop Sverige samt Nordtyskland.

”Jeg tror bestemt, at der i Danmark er basis for at gøre miljøreguleringen mere enkel og positiv á la den svenske model. Og alligevel leve op til målsætningen”, siger Erling Bonnesen, som taler om nødvendigheden af et virkelighedstjek.

Du kan – hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug – læse mere i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.