Afsløringerne fortsætter i ”minkgate”

Nej, sundhedsmyndighederne anbefalede ikke, at alle mink skulle aflives – viser brev fra Statens Serum Institut

minkgaard-high-res

Igen og igen har regeringen påstået, at det var på sundhedsmyndighedernes anbefaling, at alle mink i Danmark skulle aflives.

Det passer bare ikke.

Diverse medier beretter om aktindsigter, der bekræfter, at Statens Serum Institut aldrig er kommet med en sådan anbefaling. Du kan læse mere bl.a. på DF-politikeren Lise Bechs facebookprofil HER – hun er godt oppe i det røde felt over oplysningen!

Desuden afsløres det nu, at der kom et kontroversielt afsnit med ind i en telefonmanual, da opgaven med at ringe rundt til minkavlerne flyttede fra Fødevarestyrelsen til Rigspolitiet. Afsnittet, der er blevet opfattet som en lovstridig trussel mod minkavlere, skulle presse minkavlere til at indgå en aftale om aflivning, selv om der ikke var lovgrundlag til det.

”Jeg undrer mig meget over, hvordan det kan gå fra notater om frivillighed til, at politiet indarbejder trusler”, lyder det fra den radikale retsordfører Kristian Heegaard.

Dén historie kan du læse mere om HER.

I øvrigt godkendte miljøminister Lea Wermelin minsandten, at reglerne slet ikke skulle respekteres, da minkene blev gravet ned – læs mere HER og HER.

Og så har Landbrugsavisen en fin gennemgang af, hvordan aflivningsstrategien fejlede – lige indtil man aflivede alle mink… Se dén artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen