Stop statens dobbeltmoralske dyremishandling

Når Fødevarestyrelsen kontrollerer os så nidkært, så må vi forvente, at styrelsen i det mindste også har orden i egne rækker – lyder det fra Danske Svineproducenter

Photo by Quentin REY

For et års tid siden gik billeder af grise, begravet levende i kinesiske massegrave, verden rundt på de sociale medier – se dem via linket HER.

Danskerne forargedes sammen med verdensopinionen over kinesernes fuldstændige mangel på etik og moral.

”Men Fødevarestyrelsen og dermed den danske regering er ikke et hak bedre”, konstaterer næstformand i Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen.

Utrolige scener

Begrundelsen er Fødevarestyrelsens seneste dages hastværk med ulovlige masseaflivninger af danske mink, der har resulteret i mislykkede aflivninger, hvorved der er mink, der bliver mast til døde i aflivningskasser og sendt levende til forbrænding. Se HER, HER og HER.

Hos Daka, der modtager mink til destruktion, står jægere klar til at nedskyde de mink, der ikke er døde ved ankomsten. Se HER.

Adfærd som i Kina

Det betyder, at den danske stat nu er ude i en adfærd svarende til den i Kina, hvor grise blev begravet levende i massegrave.

”Ergo er det desværre galt med moralen i Fødevarestyrelsen, og i den danske stat og den danske regering, der har det endelige ansvar. Samtidig er det dobbeltmoral, så det batter”, siger Jeppe Bloch Nielsen.

Det begrunder han med, at Fødevarestyrelsen, samtidig med ulovlig og systematisk aflivning og mishandling af mink, fortsat systematisk chikanerer svineproducenter og transportører af grise, som de plejer. Det drejer sig om politianmeldelse af bagateller hos landmænd og transportører i situationer, hvor der totalt håndteres mange dyr, men hvor der altså ikke findes nogen bagatelgrænse hos Fødevarestyrelsen.

”Vi har også de seneste dage set, hvordan Fødevarestyrelsen spiller hasard med biosikkerheden ved at lade døde mink ligge og flyde på gader og stræder (se HER). Men samtidig lader de bødeblokken hænge lige så løst, som de plejer, når de stopper transportører af grise for at tjekke logbog og vask af bil. Det er småfejl sammenlignet med deres ulovlige og sjuskede håndtering af alt vedrørende minkaflivninger og altså helt ude af proportioner”, fastslår Jeppe Bloch Nielsen.

Dårlig undskyldning

Han understreger, at det altså er forkert, når Fødevarestyrelsen – se HER – forsøger at bortforklare fejlene med, at det er mange dyr, de skal aflive på kort tid.

”Ansvaret for håndtering af mange dyr er nemlig aldrig nogen undskyldning, når det er Fødevarestyrelsen selv, der kommer på kontrol hos svineproducenterne. Når Fødevarestyrelsen kontrollerer os så nidkært, så må vi forvente, at de i det mindste også har orden i egne rækker”.

(Ovenstående tekst kan også læses på Danske Svineproducenters hjemmeside, dén version kan du læse HER. Organisationen har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen