Statsministeren må også gå af

Mette Frederiksen dikterede døden for en hel branche - og lod i dagevis ordren stå ved magt, da hun var orienteret om den manglende lovhjemmel

mette-1

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

En statsleder bør ikke kunne forblive på posten, når vedkommende på ulovlig vis har dikteret døden for en succesrig eksportbranche. Slet ikke, når vedkommende lader ordren stå ved magt i dagevis efter at være blevet orienteret om den manglende lovhjemmel.

Længere er den ikke.

Mogens Jensen skal have ros for i hvert fald én af sine beslutninger i sin tid i Miljø- og Fødevareministeriet: At han valgte at gå af.

Men at statsminister Mette Frederiksen lader ham stå med hele aben, er under al kritik.

I den seneste tid har dygtige danske minkavlere måttet se deres livsværk gå til grunde, selv om afgørelsen var lovstridig. Adskillige mink blev i øvrigt klemt eller brændt ihjel på ganske forfærdelig vis, fordi det hastede med den overilede beslutning – som både danske og udenlandske eksperter har sat et stort spørgsmålstegn ved. Og samfundet står nu tilbage uden verdens bedste pelsdyrbranche samt med en kæmpe milliardregning.

Man må forlange af magthaverne, at de går til det politiske arbejde med respekt for vores styreform og med ydmyghed i forhold til demokratiet. Der er ingen modsætning mellem folkesundhed og folkestyre, selv om den enevældige regering prøver at få det til at se sådan ud.

Det var Mette Frederiksen, som stod forrest, da beslutningen skulle meldes ud. Så må hun gøre det samme, når der efterfølgende tages ansvar.

(Indlægget er også sendt ud som læserbrev til medierne, du kan eksempelvis læse Maskinbladets udgave HER samt Effektivt Landbrugs hjemmesideversion HER).

3 kommentarer til “Statsministeren må også gå af”

  1. Det var godt I fandt ud af Regeringens lovbrud, for så havde I endelig en berettigelse til at kæfte op. Uden tanke for på hvilket grundlag regeringens beslutninger er taget, nemlig at beslutningstagerne er under hårdt pres på grund af pandemien og man i sådan en situation må tage nogle beslutninger som skal gå hurtigt og der derved kan ske fejl. Regeringen er blevet rådet af deres embedsmænd og er nødt til at lytte til deres udmeldinger. Regeringen kan ligeså godt have forhindret en optrapning af pandemien, men det får vi aldrig at vide.
    Det er ærgerligt at det ikke var jeres elskede Venstre parti der havde begået en fejl, så ville jeg gerne se hvordan jeres propaganderende organisation så havde reageret. Og her bliver der løgnagtigt påpeget minkbranchens enorme succes, som rent faktisk har kørt med røven i vandskorpen de senere år, hvor nedslagtningen med kompensation oven i købet vil hindre denne branches kollaps.
    Jeg har fuld respekt for alle de mennesker der har mistet deres livsgrundlag, dette gælder ikke kun minkavlere, men også restaurant branchen som er ligeså hårdt ramt. Og mit håb er at alle kommer sig og vi lære at tæmme pandemien. Dette er et samfundsproblem som vi alle skal være behjælpelige til klare os igennem.

  2. Lars Mikael Holdorf

    Ja der er problemer med de grupper der ikke vil respektere grundloven, men at vores Statsminister vil være med der overrasker meget. Det er i den grad rystende. Lars Holdorf.

  3. Dem der kritiserer Mettes lynhurtige udmelding må have en hæklefejl i kysen! Med det trusselsbillede hun havde på udmeldingstidspunktet, kunne det ikke gå hurtigt nok med at fjerne den kolossalt enorme mink-biomasse, hvor der trives mutationer, som kan skabe en ny pandemi, hvor de hidtil udviklede vacciner ikke vil virke. Hurra for den the New danish mutation!! Demokratiet tager ikke skade af forbigående at blive overtrumfet af et hensyn til en potentiel global dødskatastrofe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.