Skal vi virkelig bruge 22 milliarder kr. på at påvirke 0,1 % af verdens CO2-udslip?

Cepos-direktør Martin Ågerup fortæller i ny video, hvordan den danske klimaindsats dårligt vil kunne registreres

foto-4

”Danmark – foregangsland eller skræmmeeksempel?”

Sådan lyder den rammende overskrift for en ny video af Martin Ågerup, som er direktør for den borgerlige tænketank Cepos – og som i øvrigt holdt et oplæg på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling i 2018.

I videoen sætter han Danmarks klimapolitik i perspektiv med oplysningen om, at selv hvis Danmark skærer landets CO2-udslip helt ned til et rundt nul, vil effekten på klimaet dårligt kunne registreres. Regeringens planlagte foranstaltninger koster 22 milliarder kr. – i en nation, hvis globale CO2-udslip udgør 0,1 %.

Informationen er ikke mindst interessant i relation til dansk landbrug – der risikerer store forandringer og nedskæringer som følge af politikernes klimaambitioner – selv om det paradoksalt nok kun vil forværre det globale klima, fordi fødevareproduktionen i så fald risikerer at flytte til lande med et meget større klimaaftryk.

Du kan læse mere på hjemmesiden Indblik.net – eller direkte via linket HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Skal vi virkelig bruge 22 milliarder kr. på at påvirke 0,1 % af verdens CO2-udslip?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.