Se torsdagens onlinemøde her

Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær og direktør Hans Aarestrup fortalte torsdag aften medlemmerne om klima og landbrug

høst hvede august 19 solnedgang

Bæredygtigt Landbrug har i indeværende år været uhyre aktiv i medierne og i forhold til politikerne, når det gælder input om klimapolitik. Her fortæller foreningen ofte om nødvendigheden af at bevare fødevareproduktion her til lands – og om, hvor meningsløst det er partout at ville reducere det danske landbrugserhvervs CO2-udledning med 70 %.

”Vi lever jo i en global verden, og danske landmænd producerer fødevarer til tre gange vores egen befolkning. Hvis ikke vi producerer dén mad i Danmark, skal maden laves i andre lande med et meget større klimaaftryk”, forklarede BL-næstformand Peter Kiær på et onlinemøde torsdag aften.

”Derfor er det vigtigt – også af hensyn til det globale klima – at dansk landbrug får lov at bestå og lov til at producere fødevarer i stor stil”, tilføjede han.

Myter om kødproduktion

BL-direktør Hans Aarestrup supplerede med mere faglige og faktuelle input – der gerne skulle være med til at klæde medlemmer af Bæredygtigt Landbrug på til diskussioner med omverdenen. Direktøren berettede bl.a. en del om lattergas-problematikken, ligesom han aflivede nogle myter omkring kødproduktionens påståede skadevirkning på klimaregnskabet. Derudover kritiserede han også alle de områder, som de danske landmænd ikke får bonus for, når der regnes plusser og minusser ud i relation til CO2-balancen.

”Problemet er også, at man slet ikke ved nok, fordi der endnu ikke er forsket nok på området”, indskød Peter Kiær.

Også BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen samt foreningens faglige medarbejder Jens Lund Pedersen blandede sig i debatten på onlinemødet med input om bl.a. lavbundsjorde og gødning, ligesom der var spørgsmål fra et par af medlemmerne.

Kun ét onlinemøde tilbage

Torsdagens onlinemøde var det næstsidste af de i alt seks møder, Bæredygtigt Landbrug har stablet på benene dette efterår – som en erstatning for de ellers så populære fysiske medlemsmøder, der desværre blev forhindret af corona-virussen.

Det sidste møde førstkommende tirsdag handler om oprensning af vandløb. Du kan læse mere i linket HER og tilmelde dig det sidste onlinemøde HER.

Du kan se det seneste onlinemøde fra torsdag aften i videoen herunder.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst), og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (videoredigering)

Scroll to Top