Se det første af efterårets onlinemøder her

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz fortalte torsdag aften om nogle af foreningens nuværende og kommende retssager

logo-feb-2013

Der var et par nyheder på dagsordenen, da Bæredygtigt Landbrug torsdag aften afviklede det første af i alt seks efterårs-onlinemøder.

Chefjurist Nikolaj Schulz havde således til opgave at orientere medlemmerne om foreningens igangværende retssager – men han løftede også sløret for to sager, der er undervejs:

Dels en vandløbssag med relation til vandløbet Skaarebækken på Sjælland – hvor der skal kæmpes for retten til afvanding.

Dels en paragraf 3-sag – hvor kampen mod gødsknings-, sprøjtnings- og jordbearbejdnings-forbud i dén grad handler om ejendomsrettens ukrænkelighed.

Nikolaj Schulz berettede også om injuriesagen mod professor Stiig Markager – et retsopgør der for alvor skal gøre op med politiserende forskere og embedsmænd. Om krydsoverensstemmelse på paragraf 3 – der i lighed med minksagen savner hjemmel. Om en sag vedrørende MFO-efterafgrøder – hvor en landmand har sået til tiden og i øvrigt gjort alt, hvad han kunne, men alligevel er blevet trukket i grøn støtte. Samt naturligvis om den helt store gødnings- og vandplanssag – der omhandler gyldigheden af vandplanerne.

Efter chefjuristens gennemgang af retssagerne samt et par ord fra direktør Hans Aarestrup om den verserende minkskandale blev der åbnet op for spørgsmål fra online-mødedeltagerne. Her spurgte BL-medlemmerne bl.a. ind til udpegning af paragraf 3-arealer, grødeskæring samt spildevand. Netop spildevand er temaet for det næste onlinemøde, der finder sted førstkommende tirsdag.

Der er fem onlinemøder mere på programmet. Det er altså på tirsdag den 17. november samt torsdag den 19. november, tirsdag den 24. november, torsdag den 26. november plus tirsdag den 1. december. Du kan læse mere om emnerne for alle møderne i linket HER, og tilmelding foregår HER.

Du kan se hele mødet fra torsdag aften i videoen herunder.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (videoredigering)

Scroll to Top