Se Bo Ritterbusch og Jeppe Søe i DR2’s “Debatten”

Både Bæredygtigt Landbrugs aktive medlem fra Hadsund samt den kendte journalist berettede torsdag aften om det nye folkeoprør

ritterbusch-1

Folkestyret er sat ud af kraft – ikke mindst som følge af minkskandalen, hvor regeringen uden lovhjemmel smadrede et helt erhverv. Derfor har en ny folkebevægelse set dagens lys.

Adskillige tusind seere blev torsdag aften klogere på dén folkebevægelse, da DR2’s ”Debatten” tog udgangspunkt i sidste lørdags store traktor-demonstrationer i København og Aarhus. Både den kendte journalist og foredragsholder Jeppe Søe fra facebookgruppen ”Oprør fra landet” samt Bo Ritterbusch, som er landmand og en af Bæredygtigt Landbrugs mest benyttede debattører, kunne således redegøre for det oprør, der har taget form efter adskillige års usaglige og ufaglige reguleringstiltag rettet mod landbruget.

Hastværk er lastværk

”Jeg bliver trist på mit erhvervs vegne. Og minksagen viser virkelig, hvordan hastværk kan være lastværk”, forklarede Bo Ritterbusch.

Han har på facebook skrevet, at godt nok blev Nordjylland alligevel ikke noget Wuhan (den kinesiske by, hvorfra coronavirussen angiveligt stammer), men at Christiansborg til gengæld minder mere og mere om Pyongyang (Nordkoreas hovedstad)… Dét udsagn uddybede Hadsund-landmanden i torsdagens tv-program. Hvor han også forsvarede dansk svineproduktion i en duel med Veganerpartiets leder Henrik Vindfeldt. Deriblandt med en belæring om, at danske landmænd såmænd bare producerer de varer, der efterspørges på de internationale markeder – og at det altså er forbrugerne, ikke politikerne, der afgør sortimentet og produktionsmetoderne.

Kommissionsundersøgelse er påkrævet

Jeppe Søe argumenterede for en kommissionsundersøgelse i relation til ”minkgate” – ikke mindst fordi embedsmænd dermed vil blive tvunget til at tale sandt under vidneafhøringerne.

”Hvis der er et tidspunkt, hvor et land skal undersøge, om forfatningen er overholdt, så er det i en krisetid som denne”, lød det fra Jeppe Søe, der flere gange har holdt oplæg på Bæredygtigt Landbrugs møder.

Programmets vært Clement Kjersgaard forsøgte forgæves at få et svar fra Socialdemokraternes politiske ordfører Jesper Petersen på spørgsmålet: Har regeringen ikke undervurderet dén strømning i befolkningen, der p.t. kritiserer regeringen for manglende demokrati?

Bo Ritterbusch fik det sidste ord i “Debatten” – og det blev til en skarp replik omhandlende regeringens påståede ønske om dialog med landbrugserhvervet. Du kan se udsendelsen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.