Se BL’s onlinemøde om efterafgrøder og gødning

Chefjurist og faglig direktør fortalte torsdag aften om Bæredygtigt Landbrugs store gødnings- og vandplanssag

kunstgødning-spredes-på-marken-hjemmeside

Bæredygtigt Landbrug fortsætter ufortrødent kampen for landmandens gødning!

Sådan lød det torsdag aften fra BL’s chefjurist Nikolaj Schulz samt foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen, da de to – sekunderet af direktør Hans Aarestrup – fortalte om bl.a. den store gødnings- og vandplanssag anlagt mod den danske stat.

Det skete på et onlinemøde med BL’s medlemmer – der i aftenens anledning hørte nyt om såvel gødning som efterafgrøder og fik ny viden om den kvælstof-forskrækkelse, der tydeligvis stadig plager dansk miljøpolitik.

Umuligt at drive landbrug med de nuværende ambitioner

”Vi kan ikke drive landbrug, som vi kender det i dag, hvis vi skal leve op til de officielle måltal i vandplanerne. Derfor er gødnings- og vandplanssagen så vigtig”, forklarede Jørgen Evald Jensen.

Den internationale evaluering, der har kritiseret de danske kvælstofmodeller, er i dén sammenhæng vigtig dokumentation i retsopgøret. Du kan se et sammendrag af den internationale evaluering via linket HER og læse mere i artiklen HER.

Chefjurist: Vigtigt med SMV!

Onlinedeltagerne blev også klogere på mere tekniske men vigtige begreber såsom SMV – Strategisk Miljø Vurdering.

”Hvis der ikke laves SMV i forbindelse med eksempelvis vandløbstiltag, så er indsatsen i princippet ugyldig”, sagde Nikolaj Schulz.

Chefjuristen og de to direktører fik flere gode spørgsmål fra onlinemødets deltagere – og blev desuden et par gange undervejs suppleret af en af Bæredygtigt Landbrugs absolutte kvælstof-eksperter, sydsjællænderen Jørn Rasmussen.

Tre møder mere på vej

Torsdagens møde om efterafgrøder og gødning var det tredje af i alt seks planlagte efterårs-onlinemøder i BL-regi. Det næste møde er førstkommende tirsdag og hedder kort og kort ”Mød formanden” – hvor BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen beretter om foreningens aktuelle agendaer. Du kan læse mere i linket HER og tilmelde dig onlinemødet HER.

Du kan se en videoudgave af det seneste onlinemøde herunder.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (videoredigering)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen