Overblik: Regeringen bad først om myndighedernes vurdering, da pressemødet var gået i gang…

Lægemiddelstyrelsen frygter ikke for vacciner på grund af mink-mutation, viser aktindsigt – og så beskylder Dansk Folkeparti statsministeren for hykleri

blok-og-kuglepen-bl

Lægemiddelstyrelsen frygter ikke for vacciner på grund af den berømte mink-mutation.

Det kunne regeringen bare ikke vide, da statsminister Mette Frederiksen uden lovhjemmel beordrede alle danske mink aflivet. Regeringen bad nemlig først om at få styrelsens vurdering, efter at pressemødet var gået i gang.

Dét viser aktindsigter fra Danmarks Radios Detektor – du kan læse mere om sagen HER.

Skæbnedag for fødevareministeren

Og så er det formentlig i dag, onsdag, at fødevareminister Mogens Jensens skæbne afgøres i samme sag:

Altingets politiske kommentator Erik Holstein tror ikke på, at Enhedslisten lader ham overleve – læs om det HER – men det skyldes nu retfærdighedsvis ikke bare anklagerne om grundlovsbrud men tværtimod, at regeringen ifølge Folketingets mest venstreorienterede parti skulle have været for langsom til at forlange minkene aflivet, se mere HER. Avisen Danmarks Thomas Funding skriver HER om fødevareminister Mogens Jensens (ringe) overlevelseschancer. Du kan i øvrigt læse om gårsdagens samråd HER. Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du HER blive klogere på, hvordan dagens redegørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet angiveligt bager op til at frikende regeringen.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl anklager statsminister Mette Frederiksen for hykleri – i relation til, hvad hun tidligere har udtalt om regeringers forpligtigelser til at overholde loven – læs mere HER.

Dyrlæger blev ikke inddraget

Dyrlægerne forstår ikke, at de ikke er blevet inddraget af regeringen i hele minksagen, læs mere i Maskinbladet og Effektivt Landbrug HER og HER.

Landbrugsavisen forsøger én gang for alle at aflive myten om, at også svin kan være corona-smittebærere, læs artiklen HER.

Først var det store antal døde mink efterladt på landeveje og lignende ikke potentielle smittebærere, det er de så pludselig alligevel – se HER.

Kampgejsten er tilbage hos de blå

Vi slutter med det, mange landmænd nok vil betegne som en positiv nyhed midt i al elendigheden om minkerhvervets udryddelse som følge af en ulovlig ordre:

Ifølge TV2’s politiske kommentator Hans Redder har minkkrisen bragt en ellers kriseramt opposition sammen. Kampgejsten er tilbage i blå blok, lyder det – læs mere HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.