Overblik: Minkskandalen koster hele landbruget dyrt

Eksporten lider som følge af danske udmeldinger – og Bæredygtigt Landbrug beder derfor diplomatiet om at handle

tina-mark-og-penge

Den verserende minkskandale i Danmark – og ikke mindst sammenligningen mellem Wuhan og Danmark samt den vedvarende negative omtale af covid-19-situationen herhjemme – har allerede anrettet stor skade på den danske landbrugseksport.

Ingen kan derfor længere være i tvivl om, at balladen rammer hele landbruget. Dét skriver bl.a. Maskinbladet om – i en artikel, hvor Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær fortæller om et brev, han netop har skrevet til udvalgte politikere om situationen. Han beder det danske diplomati om at tage affære i relation til at fortælle omverdenen om den høje fødevaresikkerhed, vi stadig har i Danmark.

Du kan læse Maskinbladets artikel HER, og i artiklen HER fortæller Peter Kiær mere om samme emne – samt generelt om, hvad Bæredygtigt Landbrug har gjort og gør i minksagen – og ikke mindst hvorfor.

Man bliver stadig helt forpustet af at følge nyhedsstrømmen i ”mink-gate”, men her et hurtigt overblik over, hvad der i øvrigt er sket siden torsdag:

Fødevareminister Mogens Jensen har pludselig – igen – begravet tanken om at bevare avlsmink, læs historien HER.

Statsminister Mette Frederiksen får ikke lov til at gemme sig bag selvsamme minister Jensen – hun hives nu i samråd af Dansk Folkeparti, læs dén artikel HER.

En juraprofessor kritiserer håndteringen af minkavlerne og bruger ligefrem formuleringen ”ikke en retsstat værdig”, læs mere HER.

En vaccine fra Statens Serum Institut virker minsandten mod den berygtede Cluster-5, læs om det HER.

Ikke færre end 78 dyrlæger er gået sammen om at politianmelde Fødevarestyrelsen for mink-aflivninger, der er gået helt galt, se artiklen HER.

Og så en uundgåelig udløber af hele miseren: Kopenhagen Fur lukker – se mere HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.