Overblik: Mette Frederiksen fortsat under pres

Den nye fødevareminister er allerede blevet kaldt i samråd af Venstres Erling Bonnesen – og så er der som bekendt store demonstrationer i weekenden…

Bonnesen

Mogens Jensens afgang som fødevareminister var ikke nok til at tage presset af statsminister Mette Frederiksen. Måske snarere tværtimod, fordi kritikerne af den ulovlige minkinstruks ikke længere ser nogen politisk ”skurk” i Miljø- og Fødevareministeriet men tværtimod i det fineste af alle ministerier.

I artiklen HER forklarer eksperter, hvorfor Mette Frederiksen absolut endnu ikke er frikendt i minksagen. HER kan du læse, hvordan partierne vil have gransket sagen yderligere – men ikke er helt enige om, hvordan det skal gøres. Derudover giver Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell HER en forklaring på, hvorfor minkskandalen er så historisk.

Undskyld og undskyld

Af øvrige nyheder fra ”minkgate” det seneste døgn kan nævnes, at Rigspolitiet ifølge juraprofessor brød menneskerettighederne i opkald til minkavlere – læs mere HER – og at Rigspolitiet beklager fejlagtige svar til minkavlerne – se HER.

Også departementschef Henrik Studsgaard i Miljø- og Fødevareministeriet beklager. Han indrømmede ved ministeroverdragelsen i går overfor Mogens Jensen, at denne havde fået for dårlig rådgivning af embedsværket i sagen – se HER. Den nye fødevareminister Rasmus Prehn er allerede blevet kaldt i samråd af Venstre, der bl.a. vil høre om ministerens ambitioner på landbrugets vegne – se mere om Erling Bonnesens intentioner med samrådet HER.

Hov – der var en vaccine

I øvrigt var forskere klar med en vaccine til minkene. De fik bare ikke lov til at bruge den… Se HER.

Og så er der – hvis nogen i eller omkring landbruget skulle være i tvivl – demonstrationer i såvel København som Aarhus i morgen, lørdag. Du kan læse mere på www.folkelighed.dk – og du kan desuden se mere om den overvældende interesse i artiklerne HER og HER samt i Bæredygtigt Landbrugs egne optaktsartikler HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.