Overblik: Grundlaget for mink-aflivninger smuldrer

WHO kan ikke stå inde for den danske regerings beslutning – men fødevareministeren ser ud til at forblive på posten nogle dage endnu…

skyer

Var det en overreaktion at forlange aflivning af samtlige danske mink?

De fleste vil nok besvare dét spørgsmål med et ”ja”, hvis man skal dømme efter de seneste timers mediedækning. Verdenssundheds-organisationen WHO melder således ud, at man ikke kan se det nødvendige i dén beslutning, og at det absolut ikke var WHO’s anbefaling at aflive alle mink – dét kan du læse om i TV2’s artikel og interview HER.

Også herhjemme underkender eksperter nu regeringens grundlag for den omstridte beslutning – bliv klogere via Berlingske-artiklen HER.

De politiske forhandlinger om erstatningerne til minkavlerne trækker ud – læs Landbrugsavisens dækning HER.

Fødevareminister Mogens Jensen begynder nu at tale om muligheden for at bevare nogle enkelte avlstæver, se mere HER.

Meldingen fra ministeren har fået minkavlernes formand Tage Pedersen op i det røde felt – dét kan du læse mere om HER, hvor TV2’s hjemmeside i øvrigt løbende opdaterer nyhederne i ”mink-gate”:

Selvsamme minister Jensen ser ud til at overleve på posten nogle dage endnu. Støttepartiet Enhedslisten vil umiddelbart vente med at tage en beslutning om hans fremtid, til redegørelsen om forløbet er færdiggjort på onsdag – se JydskeVestkysten HER.

Ministeren var i samråd om sagen i går, hvor han beklagede at have brudt loven – men til gengæld nægtede at oplyse om, hvornår han blev advaret om den ulovlige minkinstruks – dét kan du læse om i Maskinbladets omtale HER og Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.