Overblik: BL skriver til blå partier om SSI’s manipulationer

Verdenssamfundet har på ingen måde bakket op om den danske regerings håndtering af mink-situationen

logo-softshelltoej-logo-bl-3

Statens Serum Institut lod fredag aften offentligheden forstå, at det internationale verdenssamfund giver opbakning til de danske myndigheders ageren i forhold til mink. Dét står der dog intet om i rapporter fra hverken det europæiske forebyggelsescenter ECDC eller FN’s sundhedsorganisation WHO, understreger Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup i et brev til de blå partiers ordførere på området.

”Vi har nærlæst rapporten (fra ECDC, red.), og den siger ikke, at man skal slå alle mink ned. De taler om, at man kan overveje at slå smittede ned. Og WHO siger intet om at slå ned. Og afviser frygt for Wuhan og vaccinesvigt”, skriver Hans Aarestrup i brevet.

I øvrigt ser Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen ud til at have lyttet til et andet brev fra Bæredygtigt Landbrug – nemlig da næstformand Peter Kiær sidst på ugen beskrev sin frygt for det internationale samfunds opfattelser af fødevaresikkerheden i Danmark. Peter Kiær opfordrede oppositionen til at lægge pres på regeringen med henblik på at berolige udlandet – og dét er netop, hvad Ellemann nu gør – læs mere i Jyllands-Posten HER.

Der er endnu ikke sket noget gennembrud i forhandlingerne om kompensation til minkavlerne, læs mere HER.

Regeringen opfordres til at stoppe aflivning af mink udenfor risikozonerne – se HER – men har foreløbig blot valgt at forlænge fristen for minkavlernes ”tempo-bonus”, se HER.

Og så er en enkelt østjysk minkavler i oprør i forhold til minkaflivningerne. Som du kan læse HER, står han fast på at beholde sine avlsmink, ikke mindst fordi aflivnings-instruksen som bekendt er grundlovsstridig.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.