Overblik: Adskillige ministre var advaret om ulovlig minkinstruks

Nu er ikke mindst statsministeren i skudlinjen ovenpå Mogens Jensens afgang som fødevareminister

christiansborg-i-fuld-figur1000

Selv om fødevareminister Mogens Jensen trak sig onsdag formiddag, er der mildest talt ikke faldet ro over ”mink-gate”.

Det gælder således stadig om at have tungen lige i munden, hvis man vil følge med i nyhedsstrømmen på området – men her et forsøg på et hurtigt overblik torsdag morgen:

Seks ministre var advaret om, at det ville være ulovligt at aflive alle mink i Danmark, fortæller Danmarks Radio – læs mere HER. Ja, faktisk var det syv ministre, hvis man skal tro TV2 – se HER. At ministerier holdt den manglende lovhjemmel for sig selv i dagevis, fortæller også Landbrugsavisen om – se artiklen HER. Derudover kan henvises til baggrundsartiklen HER. En helt central styrelse blev aldrig spurgt til argumentet bag aflivningen, se HER.

”Den bedste nyhed jeg har hørt”, lyder det fra en minkavler om fødevareministerens afgang, se HER.

Men det stopper ikke ved den ene minister. SF forlanger Miljø- og Fødevareministeriets departementschef Henrik Studsgaards afgang, læs mere HER, HER og HER. Også Fødevarestyrelsens direktør er under beskydning, se HER.

Derudover forlanger den blå opposition, at også statsministeren tager ansvar og træder tilbage, se HER og HER. Du kan læse mere udførligt om Venstres indgangsvinkel HER og HER samt om Dansk Folkepartis holdning HER. Hvis man skal tro Enhedslisten, er statsministeren dog fredet, se HER.

Du kan i øvrigt se Bæredygtigt Landbrugs reaktioner på fødevareministerens afgang HER og HER.

Og endelig kan henvises til døgnets utvivlsomt smukkeste skriv om den aktuelle mink-situation. Kommentator Anna Thygesen er træt af folk, som fryder sig over minkavlernes deroute – og hun øser i en kommentar i Jyllands-Posten ud af nogle grumme erfaringer som datter af en landmand, der tog sit eget liv. Læs indlægget HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Overblik: Adskillige ministre var advaret om ulovlig minkinstruks”

  1. Hvordan kan det være at BL tror det hjælper noget at kræve statsministerens afgang, ikke en skid ændre det. Dette minder mest om en hade kampagne tilrette sat af BL, som hævn mod alt det onde regeringen har gjort BL. BL er uden tvivl den mest magtfulde organisation i DK pt. hvor de med hænderne langt oppe i Venstres topledelse som en flok marionetdukker styre slagets gang i Dk. BL`s magtfulde propaganda apparat kan ingen stå imod. BL`s påstand om hvorvidt regeringen styre landet enevældigt, bleger fuldstændigt ifht. BL`s vældige magt og propaganda apparat.

  2. Niels Peder Storbjerg

    Toppen er de 6 dyreste minister som det DANSKE samfund har haft De 6 og Mogens kan kalde sig skyldig i mord og massakre på mink branchen og deres familier pga brud på GRUNDLOVEN de 6 og Mogens skulle skabe TRYGHED under Pandamien men Skaber kun FRYGT og Alle FRYGTE for hvordan I driver Butikken DANMARK NU SKAL DE 6 vise at de holder mink branche SKADESLØSE . familierne har I kørt i SÆNK Psykisk og fysisk , på en uværdig måde , I Lokkede dem med en 20 er ,havde familierne kolliktiv sagt nej til selv at slå deres livsværk ihjæl og bevaret deres egne AVLSDYR var der en fremtid . NU ER DET SLUT ,HUSK DET ALLE BLIVER FATTIGERE og det er I skyld i Vi borger mister TILLID til Politi og Forsvar De 6 er de dygtigste ministre til at lukke 1000 vis af danske arbejdspladser . der ingen eksport virksomheder som har TILLID til jer 6 mere . Der SKAL IKKE INVISTERES 1 krone mere i DANSKE arbejdspladser med de 6 i toppen mere Pas godt på hinanden ude på farmene, det er ikke Jeres skyld. det er de 6 ministres SKYLD

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen