Overblik: Adskillige ministre var advaret om ulovlig minkinstruks

Nu er ikke mindst statsministeren i skudlinjen ovenpå Mogens Jensens afgang som fødevareminister

christiansborg-i-fuld-figur1000

Selv om fødevareminister Mogens Jensen trak sig onsdag formiddag, er der mildest talt ikke faldet ro over ”mink-gate”.

Det gælder således stadig om at have tungen lige i munden, hvis man vil følge med i nyhedsstrømmen på området – men her et forsøg på et hurtigt overblik torsdag morgen:

Seks ministre var advaret om, at det ville være ulovligt at aflive alle mink i Danmark, fortæller Danmarks Radio – læs mere HER. Ja, faktisk var det syv ministre, hvis man skal tro TV2 – se HER. At ministerier holdt den manglende lovhjemmel for sig selv i dagevis, fortæller også Landbrugsavisen om – se artiklen HER. Derudover kan henvises til baggrundsartiklen HER. En helt central styrelse blev aldrig spurgt til argumentet bag aflivningen, se HER.

”Den bedste nyhed jeg har hørt”, lyder det fra en minkavler om fødevareministerens afgang, se HER.

Men det stopper ikke ved den ene minister. SF forlanger Miljø- og Fødevareministeriets departementschef Henrik Studsgaards afgang, læs mere HER, HER og HER. Også Fødevarestyrelsens direktør er under beskydning, se HER.

Derudover forlanger den blå opposition, at også statsministeren tager ansvar og træder tilbage, se HER og HER. Du kan læse mere udførligt om Venstres indgangsvinkel HER og HER samt om Dansk Folkepartis holdning HER. Hvis man skal tro Enhedslisten, er statsministeren dog fredet, se HER.

Du kan i øvrigt se Bæredygtigt Landbrugs reaktioner på fødevareministerens afgang HER og HER.

Og endelig kan henvises til døgnets utvivlsomt smukkeste skriv om den aktuelle mink-situation. Kommentator Anna Thygesen er træt af folk, som fryder sig over minkavlernes deroute – og hun øser i en kommentar i Jyllands-Posten ud af nogle grumme erfaringer som datter af en landmand, der tog sit eget liv. Læs indlægget HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top