Mette Frederiksen hårdt presset af oppositionen

Minksagen bør føre til valg, lyder det fra Nye Borgerlige – og også Venstre kritiserer ”magtfuldkommenhed uden sidestykke”

mette-1

Hvis nogen skulle være i tvivl, lever skandalen ”minkgate” fortsat i bedste velgående.

I går, onsdag, var statsminister Mette Frederiksen i forespørgselsdebat i Folketinget vedrørende den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark – og kritikerne blev mildest talt ikke overbevist om at lægge sagen i (mink)graven.

Faktisk sender de borgerlige partier nu et forslag om en egentlig kommissionsundersøgelse til afstemning i Folketinget, dét kan du læse mere om i Maskinbladets omtale HER.

Statsministeren afviser dog kategorisk at have brudt grundloven, læs Effektivt Landbrugs vinkling HER.

TV2 har et glimrende overblik over konklusioner fra forespørgselsdebatten, læs den tekst HER. Mette Frederiksen siger i øvrigt, at ”fejlen” omkring den ulovlige ordre kan skyldes, at embedsværket har haft meget travlt, læs mere om det HER og HER.

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen udtaler efter debatten, at statsministerens magtfuldkommenhed er uden sidestykke, læs om det HER.

Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund kræver folketingsvalg, se HER.

Maskinbladets chefredaktør Rasmus Dalsgaard konkluderer, at en aggressiv statsminister tydeligvis er under hårdt pres i øjeblikket, se kommentaren HER.

Mette Frederiksen besøger i eftermiddag, torsdag, minkavlerne Peter og Andreas Hindbo i Jordrup ved Kolding, læs om dét besøg HER, HER og HER.

Miljø- og Fødevareministeriets hidtidige departementschef Henrik Studsgaard er i øvrigt også under pres, se mere HER.

Minkavlere er tydeligvis oprørte over Justitsministeriets melding om, at aflivningsordren slet ikke var en ordre, læs mere HER.

Og endelig er der nyt om skandalen vedrørende de muligvis forurenende minkgrave – læs om det HER og HER. Ja, nedgravningerne er endog ulovlige – læs Jyllands-Postens afsløring HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.