Hør radioprogram: Peter Kiær til kamp for demokratiet

Bæredygtigt Landbrugs næstformand, som også er talsmand for ”Oprør fra landet”, deltog tirsdag eftermiddag i debat på P1

peter-kiær-nummer-1

”Det er en udemokratisk proces. Det er magtmisbrug. Og det er manglende respekt for Grundloven. Det må stoppe nu!”

Sådan lød det fra Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær, da han tirsdag over middag deltog i radioens P1 Debat.

Det handler om andet end landbrug

Her forklarede den sjællandske planteavler og svineproducent – der også er talsmand for græsrodsgruppen ”Oprør fra landet” – om baggrunden for de traktor-demonstrationer, der finder sted rundt om i landet i disse dage. Demonstrationer, der tager udgangspunkt i, at regeringen uden lovhjemmel har ødelagt et helt erhverv ved at forlange alle mink aflivet – men som helt overordnet handler om demokratiske principper i forhold til ikke bare landmænd og erhvervsliv men også samfundets øvrige borgere.

Ikke en fejl – men lovbrud!

”Jeg tror, de fleste i befolkningen er chokeret over, at staten har begået et historisk uset overgreb mod et helt erhverv. Man har på ulovlig vis smadret tilværelsen for folk, for hvem deres hjem er deres arbejde, og deres arbejde er deres hjem. Det er forfærdeligt!”, forklarede Peter Kiær i radioprogrammet.

”Det er ikke bare en fejl, regeringen har begået, som det ellers bliver sagt igen og igen. Det er noget ulovligt – og grundlovsstridigt”, tilføjede han.

Også kritik fra andre debattører

Debatten handlede også en del om den nye epidemilov – der fik hård kritik med på vejen af bl.a. Louise Holck, som er direktør for Institut for Menneskerettigheder, samt Anders Beich, som er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin, plus den jurastuderende talsperson for “Nordjylland for frihed”, Thor Strellner Martens. Dén del af debatten ville den socialdemokratiske retsordfører Jeppe Bruus godt forholde sig til – hvorimod han valgte ikke at forholde sig til det mere principielle i den manglende demokratiske proces omkring eksempelvis den ulovlige mink-instruks.

Du kan høre de seneste udgaver af ”P1 Debat” via linket HER, det gælder også tirsdag eftermiddags debat styret af Gitte Hansen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen