Forhastet at aflive avlsdyr uden at afsøge alternativer

Det var usandt, da regeringen påstod, at der ud fra en risikovurdering fra Statens Serum Institut ikke var andre muligheder end at slå alle mink i Danmark ned

minkgaard-high-res

Statsminister Mette Frederiksen og andre regerings-repræsentanter har gentagne gange sagt, at der ud fra en risikovurdering fra Statens Serum Institut ikke var andre muligheder end at slå alle mink i Danmark ned. Dette skulle også gælde avlsdyrene, der udgør kernen i minkerhvervet.

Men udsagnet holder ikke vand.

Risikovurderingen forholder sig slet ikke til, om der er stor risiko ved at bevare avlsdyrene, fortæller instituttets direktør Kåre Mølbak. Derfor kritiseres regeringen nu for den forhastede beslutning om at aflive avlsdyrene uden at afsøge alternativer.

Du kan bl.a. læse mere i omtalen fra AgriWatch via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Forhastet at aflive avlsdyr uden at afsøge alternativer”

  1. Kurt Berg Nielsen

    Jamen for pokker da det forslag havde enhedslisten da med i 2018 ,anima sad til bords flere gange med MJ så de mink skulle væk uanset 1 2 3 4 5 opinion og det i ly af covanviddet det hedder den grønne omstilling New World Order og 2030 planen følger i slet ikke med inde på BL ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.