Det handler om ejendomsrettens ukrænkelighed

En rigsretssag er nødvendig efter den ulovlige udradering af dansk minkavl - skriver Erik Høgh-Sørensen

flagigen

Af Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af Regionsrådet i Nordjylland samt af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, Paradisvej 3, 9870 Sindal

Lovløst og helt bevidst har statsminister Mette Frederiksen (S) i dagevis brudt Grundlovens § 73 om ejendomsrettens ukrænkelighed. Hun har misbrugt provisorielove til at udradere dansk minkavl på baggrund af uvidenskabelige ”eksperter”. Derfor er en rigsretssag nødvendig.

I denne fase af coronakrisen er det næsten givet, at statsministeren aktivt og personligt besluttede at begå kriminalitet. Ellers havde hun for længst fyret fødevareminister Mogens Jensen (S). At han stadig er minister i skrivende stund, kan der kun være én grund til: Mogens Jensen kan bevise Mette Frederiksens egne forbrydelser.

Tungt ansvar for støtterne

I en så alvorlig situation hviler der et særlig tungt ansvar på Socialdemokratiets nordjyske ministre, Simon Kollerup, Ane Halsboe-Jørgensen og Rasmus Prehn. De kan sige fra.

De kan vælge at dække over en lovløs statsminister, eller de kan vælge at værne om demokratiet.

Det samme gælder socialdemokraterne Orla Hav, Bjarne Laustsen og Flemming Møller Mortensen og støtteparti-politikere som Marianne Jelved (R), Peder Hvelplund (Enh) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF).

Vil Socialdemokratiet beskytte demokratiet?

En rigsretssag behøver ikke handle om normalt partifnidder, for man husker, hvordan en borgerlig regering gik af, længe inden justitsminister Erik Ninn-Hansen (K) blev dømt ved en rigsretssag i 1995. Det førte til en socialdemokratisk regering.

Nu er det Socialdemokratiets tur til at beskytte demokratiet.

”Mink-gates” samlede omkostninger anslås til 13-15 milliarder kroner, men det beløb vil nok stige, når al ekspropriation, eksport, følgeindustrier og jobtab indregnes. Det svarer til over et års drift af alle services på alle Nordjyllands hospitaler.

(Indlægget er også sendt ud som læserbrev til diverse medier. Skribenten har ligeledes sendt teksten til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.