Dansk mælk har klodens næstlaveste klimaaftryk

Kun ét land overgår Danmark på hitlisten over de mindst CO2-udledende lande, når det gælder mælkeproduktion

køer-i-stald

Der er ingen grund til at tro på dommedags-profeter, som forlanger dansk landbrugsproduktion nedlagt eller begrænset som følge af klimaudfordringerne. Som Bæredygtigt Landbrug har sagt igen og igen: Det globale klimaaftryk bliver kun forværret, hvis man flytter landbrugsproduktion ud af Danmark.

Dén tese bekræftes nu igen af nye tal fra International Farm Comparison Network. Landbrugsavisen beretter således om en ny sammenligning fra organisationen – der afslører, at Danmark placeres som nummer to i det globale klimaregnskab for mælkeproduktion. Kun ét land – Schweiz – har en mindre CO2-udledning, fremgår det af artiklen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen