Danmark er et af de mest skatte- og afgiftsplagede lande – og pinslerne fortsætter

Ikke kun på indkomstskatten men også hvad angår alle mulige afgifter indtager vi en lidet flatterende topplacering i Europa

tina-mark-og-penge

Kun franskmændene slår danskerne, når det gælder hitlisten over de mest skatteplagede lande i EU. Og det bliver værre og værre herhjemme…

Dét fortæller hjemmesiden Indblik.net. Her fremgår det, at Danmark har konsolideret sin stilling som et af de lande, der har det højeste skattetryk i Europa, og at det ikke blot er på indkomstskatterne men så sandelig også på moms og alle mulige andre afgifter – ikke mindst indenfor landbrugsdrift, kunne man tilføje – at trykket på danskerne er enormt.

Og mens skattetrykket falder i Sverige, går det den modsatte vej i Danmark – hvor den socialdemokratiske regering i sin levetid på blot halvandet år har hævet skatten 23 gange…

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Danmark er et af de mest skatte- og afgiftsplagede lande – og pinslerne fortsætter”

 1. Poul Evald Hansen

  Ja, og vi har det godt og får noget for skattekronerne. Hvis vi ikke skulle subsidiere det konventionelle landbrug med 8-10 mia via EU (og dertil al det løse, så som nedsatte afgifter på benzin/diesel). om året, kunne skatterne sættes tilsvarende ned. Vi kunne også droppe tilskuddene til de såkaldte minivådområder og gå over til foureneren-betaler-princippet også for det konventionelle landbrug.

  1. Palle Andersen

   Hvad får vi for skattekronerne, efter din mening? Har vi verdens bedste uddannelsessystem? Nej, langtfra faktisk. Har vi verdens bedste sundhedsvæsen? Nej, heller ikke det – måler man på pris kvalitet, så ligger vi et eller andet sted midt nede i det bløde middelfelt i en Europæisk sammenhæng. Så hvad er det HELT konkret du mener vi får for vores verdensrekord i skattetryk? Henset til at vi netop har verdensrekord i beskatning, kunne vi så ikke også med rette forlange, at vi havde det bedste på alle områder mht. offentlig service? Realiteterne er, at det har vi bare ikke. Så hvor bliver de mange milliarder af?

   Det tankevækkende ved folk som dig er, at du har en eller anden mærkelig holdning om, at Danmark er det eneste velfærdssamfund i verden, og kommer man blot 50 meter uden for landets grænser, så må du jo åbenbart mene, at folk ligger og dør i gaderne fordi de ikke har råd til at komme på sygehuset og folk uden for Danmarks grænser har vel i din optik heller ikke råd til at sende deres børn i skole osv.? Er det sådan du tror virkeligheden er i fx resten af Europa?

   Schweiz har en marginalskat på ca. 35% – og for at nå den, skal man tjene virkelig mange penge. De fleste schweizere har dermed en lavere samlet skat. Men på trods af dette, så er både deres sundhedsvæsen og deres uddannelsessystem ikke på nogen måde dårligere end det danske – nærmest tværtimod. Fattige schweizere findes der heller ikke mange af.

   At du ikke kan forstå baggrunden for subsidierne til dansk landbrug, siger nok bare mest om din manglende indsigt – i hvert fald LANGT mere end det siger noget om dansk landbrug generelt. Er det virkelig så svært for dig at forstå? Vi kan hurtigt blive enige om, at subsidier er noget fanden har skabt. Men hvad du åbenbart IKKE kan forstå er, at 99% af alle lande i verden subventionerer deres respektive nationale landbrug. Dansk landbrug hører til det mest effektive i hele verden, men selv min 2-årige søn kan forstå, at vi ikke bare kan fjerne landbrugsstøtten til dansk landbrig isoleret, når resten af verdens landbrug fortsat modtager støtte. I en sådan situation, hvor danske landmænd som de eneste IKKE modtager subsidier, da vil selv et effektivt dansk landbrug ikke kunne klare sig i en SÅ ulig konkurrence.

   Så jeg gentager: Det er faktisk lidte tankevækkende, at du slet ikke er i stand til at det hele i et større perspektiv og forstå baggrunden for subsidierne til dansk landbrug.

   Folk der kommenterer som du gør, det er typisk enten personer, som hele deres liv har levet af offentlige penge – enten som ansat i et “beskyttet” offentligt / statsligt job eller som modtager af anden overførselsindkomst. For kun på den måde bliver man så verdensfjern, som du er.

  2. Palle Andersen

   Cand. Scient. og miljøbiolog.

   Hvad sagde jeg? En person som har levet af offentlige midler hele sit liv og hvor pengene bare er tikket ind på kontoen hver måned. Ikke så sært, at du har de holdninger du har, når du lever af andre folks penge.

   Hvor må det være dejligt, at pengene hos en offentligt ansat som dig altid bare kommer rullende ind på kontoen, uden at du nogensinde har skullet forholde dig til at få en virksomhed til at hænge sammen økonomisk.

   Du ville have godt af at komme ud og udføre en landmands job i bare 1-2 måneder. Udføre alt det hårde og beskidte arbejde. Få bedriften til at hænge sammen økonomisk. Så kan vi jo se efterfølgende, om du stadig har de samme verdensfjerne holdninger.

   Hvor er det da bare “gratis” for personer som dig, at have de holdninger, som du har, når du selv sidder i et “beskyttet” offentligt job og suger løn op af statskassen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.