Danmark er et af de mest skatte- og afgiftsplagede lande – og pinslerne fortsætter

Ikke kun på indkomstskatten men også hvad angår alle mulige afgifter indtager vi en lidet flatterende topplacering i Europa

tina-mark-og-penge

Kun franskmændene slår danskerne, når det gælder hitlisten over de mest skatteplagede lande i EU. Og det bliver værre og værre herhjemme…

Dét fortæller hjemmesiden Indblik.net. Her fremgår det, at Danmark har konsolideret sin stilling som et af de lande, der har det højeste skattetryk i Europa, og at det ikke blot er på indkomstskatterne men så sandelig også på moms og alle mulige andre afgifter – ikke mindst indenfor landbrugsdrift, kunne man tilføje – at trykket på danskerne er enormt.

Og mens skattetrykket falder i Sverige, går det den modsatte vej i Danmark – hvor den socialdemokratiske regering i sin levetid på blot halvandet år har hævet skatten 23 gange…

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Indblik.net sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Danmark er et af de mest skatte- og afgiftsplagede lande – og pinslerne fortsætter”

  1. Poul Evald Hansen

    Ja, og vi har det godt og får noget for skattekronerne. Hvis vi ikke skulle subsidiere det konventionelle landbrug med 8-10 mia via EU (og dertil al det løse, så som nedsatte afgifter på benzin/diesel). om året, kunne skatterne sættes tilsvarende ned. Vi kunne også droppe tilskuddene til de såkaldte minivådområder og gå over til foureneren-betaler-princippet også for det konventionelle landbrug.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen