BL-bestyrelsesmedlem til myndigheder om minkskandale: Tag nu ansvar!

Peter Bohsen Jensen kalder det ”for slapt” og ”respektløst”, at man bl.a. henviser til såkaldt tekniske fejl

peter-bohsen-jensen

Den danske regering har uden lovhjemmel slagtet et helt erhverv i Danmark – og som om det ikke er nok, fortsætter skeletterne tydeligvis med at vælte ud af skabet i ”minkgate”.

Den overilede aflivnings-ordre gør i dag, at døde mink presser sig ud af massegravene – der i øvrigt mildest talt ser ud til at være placeret uhensigtsmæssige steder. Samtidig er det kommet frem, at en såkaldt teknisk fejl betød, at minkavlerne for sent fik besked om, at der ikke var lovhjemmel til at aflive alle mink – fordi kun én ansat i Fødevarestyrelsen havde adgang til maillisten, og at denne medarbejder ikke var til at komme i kontakt med.

Decideret uartigt

Dét får nu Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensen til at reagere:

”Det er simpelthen uartigt, så respektløst myndighederne behandler folk, der netop har mistet deres livsværk”, siger Peter Bohsen Jensen.

”Tag dog i det mindste ansvar! Det er simpelthen for slapt, at alting kan strande på, at man ikke kan få fat i én person. Og det har da intet med en teknisk fejl at gøre. Det er helt elementært dårlig ledelse. Derudover viser kaosset omkring gravene, at man ikke har haft styr på noget som helst. Men igen: Så tag dog ansvar!”, tilføjer han.

Læs mere om den nyeste udvikling

Fødevarestyrelsen og Miljøstyrelsen er gået i aktion, fordi et utal af mink eksempelvis er begravet for tæt på en sø – læs mere om dét problem HER, HER og HER.

At gasser får aflivede mink til at svulme op og trænge op igennem jordoverfladen, kan du læse om HER.

Borgmestrene i Viborg og Holstebro vil hellere have minkene brændt – de frygter sundhedsmæssige konsekvenser, læs mere HER.

Fokus på statsministerens rolle

Af øvrige nyheder fra ”minkgate” kan nævnes, at Erik Ugilt Hansen – æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug – har inviteret statsminister Mette Frederiksen på besøg på sin minkfarm, læs om det HER.

Selvsamme statsminister strammer grebet om magten med udpegningen af Rasmus Prehn som ny fødevareminister – hvis man skal tro Altingets analyse, som du kan læse HER.

Den nye minister har i øvrigt fået en dårlig start, hvis man spørger Venstre – se HER.

Det Radikale Venstre lurepasser, når det gælder Mette Frederiksens mulige afgang som følge af skandalen, læs om det HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.