Bæredygtigt Landbrug: Sørgelig dag for dygtige danske minkavlere

Formand Flemming Fuglede Jørgensen vil ikke forholde sig til grundlaget for beslutningen om at aflive alle mink – men føler med de berørte familier

Fuglede 2020 2

”Det er en skæbnesvanger beslutning, regeringen har taget – og det er en sørgelig dag for over 1.000 danske familier og deres livsværk. Det er en umådeligt trist dag!”

Sådan lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen, efter at regeringen onsdag eftermiddag meldte ud, at samtlige danske mink skal aflives som følge af den aktuelle corona-situation. Bæredygtigt Landbrugs formand understreger samtidig, at han ikke vil kommentere på beslutningsgrundlaget:

”Jeg er landmand og har ingen forstand på virus samt virus-mutationer og dén slags. Jeg kan blot konstatere, at regeringen med dagens beslutning standser verdens dygtigste minkavleres arbejde. Og jeg frygter nu for erhvervets fremtid. Så meget vil jeg dog sige: Hvis danske mink er til fare for hele verdens folkesundhed, er de udenlandske nok også – så jeg går ud fra, at der ligeledes tages hånd om problemet internationalt, ellers giver det ingen mening”, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han understreger samtidig, at det vil være uretfærdigt at udskamme danske minkavlere i relation til virussens hærgen:

”Det var ikke minkavlerne, som fik smitten til Danmark. Og mange af dem har jo nærmest barrikaderet sig på gården netop for ikke at få smitten ind til deres dyr”, siger Bæredygtigt Landbrugs formand.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

(Ovenstående er også udsendt som pressemeddelelse).

Scroll to Top