Veganerpartiet – et totalitært monster

Det er svært at tage Veganerpartiets udtalelser alvorligt, men de står for en farlig, totalitær kurs, som det er vigtigt at imødegå – mener Maskinbladets chefredaktør

20180301baeredygtigt-personale044

Af Rasmus Dalsgaard, chefredaktør for Maskinbladet

Veganerpartiet er en totalitær bevægelse, som ikke er tilfreds med at have frihed til at leve vegansk. Partiet vil påtvinge alle undersåtter at leve efter og praktisere den tro, som partiets fundamentalistiske ledelse dikterer.

Partiets stifter og partileder Henrik Vindfeldt tordnede ved et pressemøde i Kødbyen i København imod alle dele af det konventionelle landbrug, som han vil arbejde for helt at afskaffe.

Absurde holdninger

Partiets radikaliserede topfolk mener, at danske produktionsdyr lever under forhold, som er ”brutal og grov dyremishandling”.

Med sådan en kurs er det svært at tage Veganerpartiet alvorligt, og mon ikke de fleste landmænd synes, at partiets holdninger er så absurde, at det er mest nærliggende bare at tie dem ihjel.

Uden modargumenter lader nogen sig friste

Men, som Bæredygtigt Landbrugs næstformand Peter Kiær sagde til Maskinbladet efter Veganerpartiets pressemøde: ”Hvis vi først ender i, at vi ikke siger noget, når der kommer et angreb imod landbruget, eller skammer os over det, selvom der ikke er noget at skamme os over, så har vi tabt”.

Det er utvivlsomt rigtigt. For selvom Veganerpartiets løgne synes absurde for alle os, der kender landbruget under overfladen, så er der desværre store befolkningsgrupper, som intet kender til virkeligheden og alt for let lader sig friste af alt vrøvlet.

Kød er faktisk nærende

Meldinger fra større byområder er desværre, at mange – særligt yngre – falder for veganernes propaganda.

– For det er jo synd for dyrene…

Sådan tænker mange, når de får præsenteret propagandaløgne og -manipulationer, som de ikke har forudsætninger for at gennemskue. Der er heller ikke mange, som ved, at kød indeholder essentielle næringsstoffer, som er vigtige for en fornuftig hjerneudvikling.

Stå sammen imod tåbelighederne

Vi er derfor nødt til at stå sammen mod tåbelighederne og sørge for, at voksne, fornuftige mennesker får at vide, når veganerne lyver, og hvordan de faktiske forhold er i vores stalde.

Peter Kiær har ret i, at vi må ranke ryggen og råbe op og fortælle, hvor gode forholdene er for landbrugets dyr i stedet for at tie løgnen ihjel. Peter Kiær er en af de landmænd, som Veganerpartiets stormtropper er brudt ind hos for at få lavet ulovlige videooptagelser.

Ingen dokumentation…

I en debattråd på en af de mange Facebook-delinger, som Maskinbladets interview med Peter Kiær fik i dagene efter Veganerpartiets pressemøde, skrev partileder Henrik Vindfeldt direkte henvendt til Peter Kiær: ”Lad os se farestalden, Peter. Du har hundredevis af søer spændt fast derinde. Lad os se dem”. Peter Kiærs svar var et billede af en løs so med smågrise i farestalden.

Det er således tydeligt, at Veganerpartiets top ikke har nær så meget styr på dokumentationen, som den ellers hævder. Det er også tankevækkende, at ledelsen ikke fremlægger dokumentation på påstande, når den efterspørges.

Vi er nødt til at gå hårdt imod Veganerpartiet. De er farlige for demokratiet og folkesundheden.

(Indlægget har også været bragt som leder i Maskinbladet, du kan læse onlineversionen HER. Skribenten har sagt god for, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen