Svineproducenter: Danish Crown må lægge pres på regeringen

Ministeren bør træde i karakter, lyder det – med henvisning til truende chaufførstrejke

grisestald

Alle gode kræfter må nu samles om en løsning, der forhindrer, at grise hober sig op i staldene. Ikke mindst fødevareministeren må træde i karakter.

Sådan lyder det fra Danske Svineproducenter, der reagerer på den truende chaufførstrejke – den betegnes som en ulykke, der må undgås.

Rigeligt mærket i forvejen

”Vi er allerede mærket tilstrækkeligt af afrikansk svinepest i Tyskland og corona, der giver os problemer i vores produktion, med grise, der hober sig op, fordi slagterierne er bagud med slagtningerne. Vi kan ganske enkelt ikke håndtere, hvis slagterierne lukker helt, fordi grisene ikke kan transporteres som følge af chaufførernes bebudede strejke den 28. oktober”, siger svineproducenternes næstformand Jeppe Bloch Nielsen.

Som svineproducenternes eget slagteri mener Danske Svineproducenter, at Danish Crown har en helt særlig forpligtigelse til at træde i karakter og udnytte sit gode forhold til regeringstoppen.

”Vi kan mene alt det, vi gør, men vi har ikke de samme tætte relationer til regeringstoppen, som Danish Crown har, og som de gerne udstiller ved festlige anledninger. Nu er det alvor, og Danish Crown skal trække i arbejdstøjet og bruge sin indflydelse maksimalt”, pointerer Jeppe Bloch Nielsen.

Chauffører opfordres til at udskyde strejke

Danske Svineproducenter har fuld sympati for, at chaufførerne, som føler sig overhørt, nu ser sig nødsaget til at overveje at sige kollektivt nej til al transport af dyr pr. 28. oktober. Alligevel maner man til besindighed.

”Vi forventer at se et hyrdebrev fra ministeren og opfordrer samtidig chaufførerne til at udskyde strejken for at give hyrdebrevet en chance for at vise sin virkning. Endelig opfordrer vi til, at myndighederne begynder at behandle ophobede sager efter de nye regler med tilbagevirkende kraft. Hvis ikke der sker noget, så adresserer vi ansvaret direkte til regeringen. Vil de virkelig have denne økonomiske og moralske uansvarlighed på samvittigheden? Det hverken håber eller tror vi trods alt”.

Du kan læse mere på Danske Svineproducenters hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.