Smittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen besøgte rask minkfarm

I mindst ét tilfælde er Bæredygtigt Landbrugs bange anelser nu blevet officielt bekræftet af myndighederne

logo-feb-2013

Flere minkavlere – og Bæredygtigt Landbrug – frygter, at det i flere tilfælde er Fødevarestyrelsens folk, der har spredt smitten til farmene.

Nu bekræfter styrelsens beredskabschef, Nikolas Kühn Hove, overfor Landbrugsavisen, at en coronasmittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen i ét tilfælde har besøgt en ikke smittet minkfarm.

Ifølge en overlæge ved Statens Serum Institut er det med stor sandsynlighed personer med adgang til farmene, der bærer smitten – og det er derfor en nærliggende tanke, at Fødevarestyrelsens folk tager smitten med rundt.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER samt Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse om sagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Smittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen besøgte rask minkfarm”

  1. Torben Lindholst

    Ifølge Nikolas Kühn Hove fra Fødestyrelsen har der været ét tilfælde, hvor en corona-smittet medarbejder fra Fødevarestyrelsen besøgt en ikke-smittet minkfarm. Hove udtaler til landbrugsavisen.dk: “Efter medarbejderen fik konstateret coronavirus, blev farmen straks undersøgt, men den var ikke blevet smittet. Så den sag er håndteret. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at undgå dette, og går også længere end det anbefalede, når det kommer til værnemidler og beskyttelse. Vi bærer de her “rumdragter”, som de fleste nok har set, ligesom vi følger alle retningslinjer. I styrelsen er vi vant til at arbejde med smittebeskyttelse, det gør vi sådan set hele tiden. Jeg kan selvfølgelig ikke udelukke risikoen, men jeg ser den som meget begrænset.”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.