Skal man bare lukke det private erhvervsliv?

Carl Valentin, folketingsmedlem fra SF, foreslår, at man skal lukke hele pelsdyrerhvervet med det samme, fordi mange minkavlere også havde underskud før Corona-krisen. Jamen Carl, hvad er det for en argumentation.

peter-kiaer-paa-mark

Af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Alle vi, der ikke er sikre på vores lønudbetaling, fordi vi arbejder som selvstændige, kan have år med underskud. Skal vi så også lukkes? Hvad enten vi er landmænd i den ene eller anden gren, hvad enten vi er selvstændige håndværkere eller selvstændige i restaurationsbranchen arbejder vi på længere sigt og måler vores løn over en årrække. Men det er jo ikke den eneste økonomi vi genererer.

De varer vi selvstændige producerer, eksporteres for en stor del og giver eksportindtægter til landet. Det betyder også arbejdspladser. Også selvom den enkelte landmand eller minkavler ikke får indkomst det år.

Carl Valentin, du kan med din stemme i folketinget, være med til at lukke vores alle sammens livsværk. I landbruget er det ofte familier, der igennem flere generationer har skabt virksomheder, der genererer både arbejdspladser og eksportindtægter. Det går op og det går ned i brancherne. Du bruger din magt til at træde på nogen, det går ned for lige nu. Nogen, der har tjent og stadig tjener rigtig mange penge til landet, selvom de pt. ikke får så meget ud af det selv.

Det er ikke værdigt, det ærinde du er ude i. Du burde i stedet være taknemlig for, at der er nogen, der selv om det er svære tider, vil være med til at skabe eksportindtægter og arbejdspladser. Det er jo blandt andet det, der er med til at betale for alle de velfærdsgoder du og dine kolleger deler ud, blandt andet til folk der ikke er villige til at løbe en økonomisk risiko som selvstændig erhvervsdrivende.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Effektivt Landbrug. Se den udgave via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.