Nej, minkavl bliver ikke forbudt i Danmark

Med Socialdemokratiets kategoriske afvisning af SF’s forslag er idéen dødfødt på forhånd

minkgaard-high-res

SF har foreslået at forbyde minkavl i Danmark – et forbud der allerede er undervejs i flere andre europæiske lande. Men minkavlerne i Danmark – og dermed også de mennesker, som går op i eksport og samfundsindtjening til nationen – kan ånde lettet op.

De borgerlige partier i Folketinget har for længst skudt idéen ned, og nu melder også Socialdemokratiet sig på banen – med det resultat, at forbudstilhængerne aldrig vil kunne samle et flertal i det danske parlament:

”I Danmark har vi en lang række dygtige producenter af alt mellem himmel og jord. Det er det, vi kalder produktions-Danmark. Jeg er oprigtigt stolt af, at vi har så mange initiativrige og dygtige producenter – herunder også minkavlere”, lyder det fra medlem af Miljø- og Fødevareudvalget, Bjarne Laustsen (S), som i Landbrugsavisen kategorisk afviser at forbyde minkavl.

Du kan læse hele artiklen i Landbrugsavisen HER samt Maskinbladets omtale HER. Bjarne Laustsen har også skrevet et indlæg om emnet til Effektivt Landbrug, dét kan du læse via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Nej, minkavl bliver ikke forbudt i Danmark”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.